Tiistai 21.05.2024
Nimipäivät: Kosti, Konsta, Konstantin

Tuuli:
 

Perussuomalaisten Hämeen piiri järjestäytyi

Perussuomalaisten Hämeen piiri piti vuoden 2019 järjestäytymiskokouksensa sunnuntaina Hollolassa.

Kokouksessa valittiin varapuheenjohtajisto, taloudenhoitaja ja piirin sihteeri.

1. varapuheenjohtaja on Antti Salminen (Loppi), 2. varapuheenjohtaja on Marko Heino (Heinola) ja 3. varapuheenjohtaja on Jari Heikkinen (Riihimäki).

Taloudenhoitaja on Päivi Granlund (Lahti). Piirisihteeri on Samuli Vesioja (Janakkala).

Perussuomalaisten Hämeen piirin puheenjohtaja Mira Nieminen (Asikkala) valittiin jo aiemmin piirin syyskokouksessa Forssassa.

Kokous myös antoi seuraavan julkilausuman:

?Suomessa heräillään siihen, että aina ei lintukodossammekaan vältytä maailman ikäviltä ilmiöiltä. Yksi herätys on mahdollinen ulkoinen vaalivaikuttaminen, ellei peräti vaalihäirintä, meidän omissa vaaleissamme.

Kun puhutaan vaalivaikuttamisesta, tarkoitetaan lähinnä joko hyökkäyksiä teknisiin järjestelmiin tai ns. valeuutisten levittämistä, pääosin sosiaalisen median alustoilla. Vaan eräs näkökulma puuttuu tyystin, nimittäin se, että näkyvyyden estäminen äänestäjille on vaikuttamista suurimmillaan. Se on puhtaasti pyrkyä vaalisensuuriin ja siten länsimaisen yhteiskunnan ehkä tärkeimmän arvon, sananvapauden, loukkaamista.

Perussuomalaisten eduskuntavaaliehdokkaiden Facebooktilejä on estetty esimerkiksi ?suo, kuokka ja Jussi?-tyyppisen retoriikan vuoksi, eli täysin mielivaltaisesti.

On selvää, että Venäjä ei ole ainoa suunta, josta vaikuttamispyrkimyksiä tulee. Facebookin osalta voi turvallisesti olettaa, että tilien sulkemiset ovat tapahtuneet kotimaisin voimin, koska reagoijien suomenkielentaitoisuus on natiivipuhujan tasolla. Miksi muuten yhdenkään toisen puolueen eduskuntavaaliehdokkaat eivät ole päätyneet mielivaltaisen estokampanjoinnin kohteeksi? Sulkemispäätöksiä ei ole tehnyt tekoäly, vaan jotakin totalitaarisen sensuurin ideologiaa ajaneet ihmiset.

Yhteiskunnalliset kipupisteet eivät katoa yrityksillä kieltää julkinen keskustelu.?

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.