Perjantai 14.06.2024
Nimipäivät: Kielo, Pihla

Tuuli:
 

Palvelut, pysäköinti, pyöräily

Reskaa toivotaan jatkettavan pian aukevalle Goodmanille asti.

Reskaa toivotaan jatkettavan pian aukeavalle Goodmanille asti.

Hämeenlinnan keskustavisioon liittyvän internet-kyselyn vastauksista nousevat kaupungin tekemän yhteenvedon mukaan selkeimmin esiin pysäköinnin, pyöräilyn, virkistysalueiden ja yleisesti palveluiden lisäämisen toiveet. Kyselyyn vastasi heinä- ja elokuussa yhteensä 605 henkilöä. Erityisen aktiivisesti vastasivat 18?29-vuotiaat naiset. Tulokset julkistettiin tänään.

Vastaajista 75 prosenttia on sitä mieltä, että katutilojen jäsentelyä tulisi muuttaa pyöräilyä suosiviksi. Reskan jatkamista Goodmanille asti kannattaa 73 prosenttia. Reskan peruskorjausta kannattaa 69 prosenttia ja Kauppakeskus Linnan uudisrakentamista pitää ensisijaisena koko keskustan kehittämisen kannalta 66 prosenttia vastaajista. Virkistysalueiden kehittämistoiveiden kahden kärki oli Linnanpuisto ja sen rannat sekä Hämeensaaren virkistysalueet.

Linnanniemi on internet-kyselyn mukaan mieluisin kehitettävä virkistysalue ja samalla nuorempien vastaajien suosikki tapahtumapaikkana.

Linnanniemi on internet-kyselyn mukaan mieluisin kehitettävä virkistysalue ja samalla nuorempien vastaajien suosikki tapahtumapaikkana.

Parhaan tapahtumapaikan arvostuksissa vastaajan ikä on vahvasti määrittävä tekijä: alle 50-vuotiaat pitävät parhaana tapahtumapaikkana Linnanpuistoa, 50?59-vuotiaat Verkatehdasta ja yli 60-vuotiaat toria.

Kuuma peruna Hämeenlinnassa on ollut keskustan pysäköinnin järjestäminen. Kyselyn vastaajat kannattavat eniten hajautettujen laitosten pysäköintivaihtoehtoa. Vaihtoehto pysäköintilaitokset linja-autoasemalle ja Linnan ostoskeskukselle saa 48 prosentin, toriparkki puolestaan vain 17 prosentin kannatuksen. Tärkeimmiksi palveluiksi keskustassa koetaan vaatekauppa ja muut erikoisliikkeet, ruokaravintolat ja kahvilat. Erityisesti illan ja sunnuntain aukioloaikoihin toivotaan kehitystä.

Juha Reinikainen

Verkatehdas on mieluisin tapahtumapaikka 50?59-vuotiaiden vastaajien mielestä.

Verkatehdas on mieluisin tapahtumapaikka 50?59-vuotiaiden vastaajien mielestä.

 

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.