Torstai 23.05.2024
Nimipäivät: Lyydia, Lyyli

Tuuli:
 

Päihtyneet työllistivät Hämeessä

Parikymmentä kulkijaa hyytyi putkakuntoon Hämeessä kuluneen vuorokauden aikana. Kaksi henkilöä vaaransi liikennettä törkeästi ja muutamia rattijuoppoja jäi kiinni poliisilaitoksen alueella. Partioilla oli tehtäviä liki 230.

Hieman yli parikymppisen miehen epäillään syyllistyneen törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen keskiviikkona puolenpäivän aikoihin valtatiellä 3 Iittalassa Hämeenlinnassa. Partio mittasi tutkalla miehen kuljettaman henkilöauton nopeudeksi 180 km/h, nopeusrajoituksen ollessa 120 km/h. Hänet määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.

Vartija otti kiinni myymälävarkaan keskiviikkona iltapäivällä Wartianmäentiellä. Parikymppinen mies oli laittanut kaupassa kahdet kuulokkeet paitansa alle piiloon ja ohittanut kassalinjan maksamatta yhteensä noin 360 euron arvoisia kuulokkeita. Vartija otti näpistelijän kiinni ja luovutti hänet poliisille. Miehellä on 30 aikaisempaa näpistystä vuoden sisällä. Hänet otetiin säilöön Poliisilain perusteella.

Parikymppisen miehen epäillään syyllistyneen törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen ja kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta keskiviikkona puolenpäivän aikoihin Riihimäen keskustassa. Hätäkeskukseen tuli ilmoitus neljän nuoren henkilön porukasta juomassa omia alkoholijuomia ravintolan terassilla. Porukka oli poistunut paikalta henkilöautolla. Partio sai havainnon kyseisestä autosta V.I. Oksasen kadulla, mistä se kääntyi Väinö Sinisalon kadulle kiihdyttäen nopeutta. Partion nopeus oli kyseisellä kadulla 92 km/h, nopeusrajoituksen ollessa 40 km/h. Pysäytettävän auton etäisyys kasvoi partioon ja se katosi partiolta. Partiot saivat selville kuljettajan henkilöllisyyden ja hänet tavattiin muutama tunti myöhemmin yksityisasunnosta. Parikymppinen mies on myös aikaisemmin autoillut ilman ajo-oikeutta ja tämä oli hänen 11. kulkuneuvon kuljettaminen oikeudetta vuoden sisällä.

Hätäkeskus ilmoitti keskiviikkona iltapäivällä mopon ja henkilöauton liikenneonnettomuudesta Lopen Suviniementiellä. Partion alustavien tutkimusten mukaan nuorimies oli ajanut mopolla vastaantulevien puolella, kun mopo törmäsi henkilöautoon. Mopon kuljettaja ja kyydissä ollut matkustaja loukkaantuivat törmäyksessä. Heidät vietiin sairaalan tarkastuksiin. Mopon kuljettajan epäillään syyllistyneen liikenneturvallisuuden vaarantamiseen.

Lahdessa partio tapasi 1990-luvulla syntyneen naisen kuljettamassa henkilöautoa torstain vastaisena yönä kahden aikoihin Sopenkorvessa. Hän puhalsi seulonta-alkometriin alle rattijuopumuksen rajan. Hän ei suostunut huumepikatestiin, mutta kertoi käyttäneensä huumausaineita. Nainen käytettiin verikokeessa asian selvittämiseksi. Hänen epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen, kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta ja huumausaineen käyttörikokseen.

Partio suoritti valvontaa keskiviikkoiltana Lahden keskustassa, kun se havaitsi Hakkapeliittapatsaalla mieskaksikon. Parikymppiset miehet olivat vahvasti päihtyneitä ja toinen heistä oli aikaisemmin syyllistynyt näpistyksiin keskustan kioskissa. Toinen miehistä oli puolestaan varustautunut spraymaalipurkein ja tussein. Patsaan jalustaan oli töhritty tekstejä juuri saman värisellä tussilla kuin mikä miehellä oli hallussaan. Molempia miehiä epäillään vahingonteosta ja toisen epäillään syyllistyneen myös järjestysrikkomukseen. Heidät vietiin putkaan Poliisilain perusteella.

Partio sai hätäkeskukselta tehtävän keskiviikkona iltapäivällä Heinolan torin puistoon. Ilmoituksen mukaan paikalla oli useita sekavia henkilöitä joista yksi haastaa riitaa kaikkien kanssa. Lisäksi nainen potkii maassa makaava miestä. Partiolle selvisi, että joku oli lyönyt riitaa haastanut miestä, jonka jälkeen lyöjä oli poistunut paikalta. Pahoinpidelty sai vammoja ainakin kasvojen alueelle. Tehtävän yhteydessä partio käski naista poistumaan paikalta, mutta hän ei noudattanut poliisin käskyä poistua paikalta. Hän yritti potkaista konstaapelia. Nainen painettiin maahan, jolloin hän yritti purra poliiseja. Hänelle laitetiin käsiraudat ja vieläkin hän yritti potkia konstaapelia. Samalla selvisi, että kyseisen poliisia kohtaan hankalasti käyttäytynyt nainen oli aikaisemmin potkaisut maassa makaava miestä. Hänet otettiin kiinni epäiltynä pahoinpitelystä ja virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.