Tiistai 20.02.2024
Nimipäivät: Heli, Helinä, Hely

Tuuli:
 

Päihtyneet ja ajo-oikeudettomat autoilijat sekä kotihälytykset työllistivät poliisia Hämeessä

Hämeen poliisilla oli vuorokauden aikana lähes 280 tehtävää. Poliisin suojiin päätyi erinäisistä syistä 26 henkilöä. Erilaiset häiriökäyttäytymiset, niin keskustoissa kuin asunnoissakin työllistivät poliisia. Liikenteestä tavattiin runsaasti päihtyneitä kuljettajia ja osalta kuljettajista puuttuivat taidot ja kyky hallita ajoneuvojaan.

Noin kello 9 poliisipartio pysäytti VT3:lla Parolan kohdalla henkilöauton tarkastusta varten. Autoa kuljettaneelta noin 35-vuotiaalta mieheltä puuttui ajo-oikeus ja hän on jäänyt vuoden aikana kuusi kertaa kiinni kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Kello 15 poliisi pysäytti Hämeenlinnassa Kettumäentiellä henkilöauton tarkastusta varten. Autoa kuljettanut hieman yli 20-vuotias nainen puhalsi seulonta-alkometriin nollat, mutta huumausainepikatesti osoitti hänen käyttäneen huumausaineita ennen ajoon lähtöä. Nainen myönsi käyttäneensä kannabista.

Noin kello 18 aikaan poliisi pysäytti Riihimäellä Rajaportintiellä henkilöauton, jonka kuljettajana toiminut noin 50-vuotias mies puhalsi nollat seulonta-alkometriin, mutta pikatesti osoitti miehen käyttäneen huumausaineita. Mies myönsi käyttäneensä huumeita aikaisemmin päivällä.

Kello 22.30 oli pariskunnalle tullut riitaa musiikin kuuntelusta Tammelassa. Noin 40-vuotias mies oli ollut sitä mieltä, että hänen vaimonsa kuuntelee musiikkia liian kovalla ja heitti musiikkilaitteen sekä vaimonsa ulos asunnosta. Nainen kaatui ja satutti kätensä. Molemmat osalliset olivat vahvasti päihtyneitä tapahtuma-aikaan.

Kello 22.30 epäillään 17-vuotiaan ikäpoikkeusluvalla autoa kuljettaneen nuoren miehen ajaneen huomattavaa ylinopeutta Jokioisissa Vanhatiellä. 17-vuotiaan kuljettama auto oli tullut kovaa vauhtia kulkusuunnassaan vasemmalle kääntyvään mutkaan ja ajautunut liian keskelle tietä, jolloin vastaantuleva auto oli kylkikosketuksen seurauksena suistunut ojaan. 17-vuotiaan auto oli niin ikään suistunut ojaan ja päätynyt katolleen. Kummassakin autossa oli ollut viisi henkilöä sisällä ja kaikkien vammat tarkastettiin sairaalassa. Alustavien tietojen mukaan kukaan ei loukkaantunut pahoin. Nuorta kuljettajaa epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Kello 22.40 poliisi pysäytti Hattulassa Pälkäneentiellä henkilöauton tarkastusta varten. Autoa kuljettanut noin 25-vuotias nainen puhalsi seulonta-alkometriin nollat, mutta pikatesti osoitti naisen käyttäneen huumausaineita ennen ajoa. Nainen oli myös ajokiellossa.

Kello 23.30 aikoihin poliisipartio meni selvittelemään parisuhderiitaa Hämeenlinnassa Parolantiellä sijaitsevaan asuntoon. Tapahtumapaikalla selvisi, että hieman yli 40-vuotiaalle pariskunnalle oli tullut suusanallista riitaa, jonka seurauksena aviomies oli lyönyt vaimoaan ja kaatanut tämän maahan. Vaimon vammat vaativat sairaanhoitoa ja sairaankuljetus vei hänet tarkastuttamaan vammojansa. Aviomies otettiin kiinni pahoinpitelyyn epäiltynä.

Kello 00.30 aikoihin Humppilasta Lasitehtaantieltä tuli ilmoitus jonka mukaan auto oli osunut ST1:n tankkausasemaan. Paikalla selvisi, että 17-vuotias poika oli ottanut hetken mielijohteesta kaverinsa auton luvattomasti käyttöön pysäköintialueelta ja ajanut sillä parkkipaikalla. Auto oli lähtenyt pojan hallinnasta ja osunut tankkausasemaan. Alkoholilla ei ollut osuutta tapahtumaan ja tällä kertaa henkilövahingoilta säästyttiin.

Noin kello 17.30 poliisi pysäytti Sysmässä Koulutiellä auton tarkastusta varten. Autoa kuljettanut noin 60-vuotias mies puhalsi seulonta-alkometriin törkeän rattijuopumuksen ylittävän rajan. Mies käytettiin verikokeessa asian varmistamiseksi.

Kello 16.30 aikoihin poliisipartio pysäytti kauppakeskus Sykkeen takapihalla henkilöauton, jota kuljetti partiolle entuudestaan tuttu noin 20-vuotias etsintäkuulutettu mies. Miehellä ei ollut voimassa olevaa ajokorttia ja huumausainepikatesti osoitti miehen käyttäneen huumeita ennen ajoon lähtöä. Miehen autosta löytyi myös pieni määrä huumausaineiksi luokiteltuja lääkkeitä.

Lahdessa Vesijärvellä, Enonsaaren edustalla, suoritti venepartio valvontaa kello 22 aikoihin ja pysäytti veneen tarkastusta varten. Veneestä ei löytynyt kaikille matkustajille pelastusliivejä, joten veneen kuljettajalle kirjoitettiin paikan päällä sakko vesiliikennerikoksesta.

Kello 21.30 aikaan tuli Tapparakadulta ilmoitus sekavasta naisesta, jolla oli koira mukanaan. Nainen oli rikkonut kerrostalon alaoven lasin ja jättänyt hallussaan olevan koiran pihalle. Noin 40-vuotias nainen löytyi hetkeä myöhemmin Keijutien kävelytieltä harhailemassa. Nainen otettiin polisin suojiin ja koira toimitettiin löytöeläintaloon.

Poliisipartion ollessa noin kello 22 Orimattilassa Kuivannolla perheriitaa selvittämässä, alkoi perheen noin 40-vuotias mies tönimään poliisia, eikä suostunut poistumaan asunnosta. Mies jouduttiin kiinniottamaan ja toimittamaan poliisilaitokselle rauhoittumaan. Miehelle tullaan kirjoittaman sakko haitanteosta virkamiehelle.

Noin kello 23 poliisipartio pysäytti Lahdessa Kaarikadulla henkilöauton tarkastusta varten. Autoa kuljettanut alle 20-vuotias mies puhalsi seulonta-alkometriin rattijuopumuksen ylittävän rajan. Asia varmistettiin vielä tarkkuusalkometrikokeella.

Kello 21.30 poliisipartio sai tehtäväkseen mennä Lahdessa Lepolankadulla sijaitsevaan asuntoon. Ilmoittajan mukaan asunnosta tulee käytävään vahva kannabiksen tuoksu. Partion päästyä asuntoon sisään, havaittiin asunnossa olevan useita pieniä pusseja kannabista. Asunnosta löytyi myös pieni määrä huumausaineeksi luokiteltuja lääkkeitä. Asunnon haltijaa epäillään huumausainerikoksesta.

Noin kello 1.30 poliisi pysäytti Lahdessa Kiveriönkadulla henkilöauton tarkastusta varten. Autoa kuljettanut noin 25-vuotias mies puhalsi nollat seulonta-alkometriin, mutta testi osoitti miehen käyttäneen huumausaineita ennen ajoon lähtöä. Kuljettaja myönsi huumausaineen käytön.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.