Perjantai 12.04.2024
Nimipäivät: Julia, Julius, Janna, Juliaana

Tuuli:
 

Osa Syöksynsuun leirikeskuksesta poistetaan toistaiseksi käytöstä

Leirikeskuksen vanha osa on poistettu käytöstä.

Hämeenlinnan seurakuntayhtymän omistamassa Syöksynsuun leirikeskuksessa aloitettiin kuntotutkimukset tammikuussa. Lopulliset tutkimustulokset valmistuvat maaliskuussa, mutta alustavien tulosten perusteella leirikeskuksen päärakennuksen vanha osa on päätetty toistaiseksi poistaa käytöstä.

– Alustavissa tutkimustuloksissa ilmeni, että tulokset ylittävät terveellisen ja turvallisen rakennuksen toimenpiderajan, jonka takia poistimme leirikeskuksen vanhan osan käytöstä jo nyt, kertoo projektipäällikkö Hannu Fagerlund Hämeenlinnan seurakuntayhtymästä.

Lopulliset viralliset tutkimustulokset valmistuvat maaliskuun loppuun mennessä.

– Ennen kuin mitään päätöksiä aletaan tehdä, odotamme lopullista tutkimusraporttia ja selvitämme vaihtoehtoja ja teemme kustannuslaskelmia, kertoo Fagerlund.

Syöksynsuun leirikeskuksen päärakennuksen uusi laajennusosa, leirikirkko, piha-alueet ja saunarakennus ovat edelleen käytössä. Leirikeskuksesta siirretään toistaiseksi pois kaikki sellainen toiminta, jota ei voi järjestää käyttämällä näitä jäljellejääviä tiloja. Käytännössä vanhan osan käytöstä poistaminen tarkoittaa, ettei esimerkiksi rippikoululeirejä voida pitää Syöksynsuussa kesällä.

– Lähtökohta on, että kaikelle toiminnalle ja leireille järjestetään korvaavat tilat. Tärkeistä asioista pidetään kiinni, kuten että leirit toteutuvat ajallaan ja esimerkiksi konfirmaatiopäiviä ei vaihdeta, toteaa Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan kirkkoherra Kimmo Reinikainen.

Korvaavia tiloja onkin jo alettu etsiä. Leiriläiset saavat tiedon korvaavasta tilasta maaliskuun loppuun mennessä.

– Syöksynsuu on ollut toivotuin leirinpitopaikka. Onkin siis harmillista, että tänä kesänä leirejä ei voida siellä järjestää. Teemme kuitenkin kaikkemme, että leirikokemus on yhtä hyvä myös korvaavissa tiloissa, Reinikainen sanoo.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.