Sunnuntai 19.05.2024
Nimipäivät: Emilia, Emma, Mila, Amalia, Emmi

Tuuli:
 

Nuorten Huippukokous päätti toteuttaa retkialoitteen

Vuoden 2022 Nuorten huippukokous toteutettiin kahden vuoden koronatauon jälkeen hybriditoteutuksena tiistaina 5.4.2022 Raatihuoneella. Kokoukseen oli kutsuttu jokaisesta Hämeenlinnan yläkoulusta ja nuorisovaltuustosta kaksi edustajaa paikalle esittelemään koulunsa huippualoitteet ja keskustelemaan niiden toteutuksesta.

Samanaikaisesti kaikki 8.-luokkalaiset ja nuorisovaltuuston jäsenet pääsivät äänestämään sähköisesti seitsemästä huippualoitteesta kahta parasta. Äänestysaikaa oli tunti ja ääniä annettiin 285 eli noin 36 prosenttia kaikista äänioikeutetuista. Koulut pystyivät seuraamaan kokousta suorana striimin kautta. Striimauksen toteuttivat Kaurialan koulun oppilasagentit.

Eniten ääniä saivat aloitteet Retkipäivä ysiluokkalaisille ja Ysiluokkalaisten retki viihdekeskus Hämptoniin. Koska kyseessä olivat hyvin samantapaiset aloitteet, Huippukokous päätti koulujen edustajien kesken suoritetun kättenostoäänestyksen jälkeen valita aloitteen Ysiluokkalaisten retki viihdekeskus Hämptoniin toteutukseen.

Tämän lisäksi määrärahalla päätettiin toteuttaa bussivuoroselvitys, jossa kartoitetaan erityisesti nuorten toiveet ja tarpeet liittyen yhteen tehtyyn aloitteeseen ja hankkia Iittalan koulun pihalle välinevaraston ja lisää penkkejä.

Kokous totesi, että yläkoululaisten mielenterveysmessut voidaan toteuttaa koulukohtaisesti yhteistyössä nuorisopalvelujen ja opiskeluhuollon kanssa eivätkä ne vaadi rahoitusta huippualoitteille varatusta määrärahasta.

Mopopajasta on puolestaan tehty valtuustoaloite, joka tulee valmisteluun ja käsitellään talousarvioesityksen yhteydessä.

Nuorten huippukokous on vuodesta 2013 lähtien järjestetty nuorten vaikuttamiskanava, jossa nuoret ovat päättäneet Vaikuta älä valita-päivän aloitteiden toteuttamiseen varatun 30.000 euron määrärahan käytöstä. Vaikuta älä valita eli V-päiviä vietetään yläkouluissa vuosittain helmikuussa.

Määrärahalla on vuosien saatossa kunnostettu liikuntapaikkoja, hankittu liikuntavälineistöä, pystytetty kiinteitä katutaideseiniä ja järjestetty erilaisia tapahtumia. Vuosina 2020 ja 2021 huippukokouksen korvasi kokoontumisrajoitusten vuoksi sähköinen äänestys.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.