Sunnuntai 16.06.2024
Nimipäivät: Päivi, Päivikki, Päivä

Tuuli:
 

NUMMEN KUULAPYSSYAMMUSKELU: “Voi johtaa äärimmäisten voimakeinojen käyttöön”

Hämeen poliisi sai keskiviikkona illalla hälytyksen Hämeenlinnassa Nummen yhtenäiskoulun pihalle, missä ilmoituksen mukaan mies on ammuskellut nuoria ja lapsia kuulapyssyllä. Tapahtunutta tutkitaan pahoinpitelynä.

Osa toiminnan kohteeksi joutuneista sai lieviä vammoja ja asiasta on kirjattu rikosilmoitus nimikkeellä pahoinpitely. Hämeen poliisi selvittää tapahtumien tarkempaa kulkua ja on yhteydessä osallisten vanhempiin tutkinnan edetessä.

Poliisi muistuttaa, että aitoa ampuma-asetta erehdyttävästi muistuttavien esineiden hallussapito yleisellä paikalla on kielletty. Tällaisten esineiden hallussapito ja käyttäminen julkisella paikalla voi pahimmillaan johtaa äärimmäisten voimakeinojen käyttöön, koska poliisi joutuu suhtautumaan vakavasti jokaiseen tilanteeseen, jossa on epäily mahdollisen ampuma-aseen käytöstä.

Hämeen poliisi muistuttaa, että aitoa muistuttavan aseen käyttäminen julkisella paikalla voi johtaa äärimmäisten voimakeinojen käyttöön. Arkistokuvassa poliisin vaativien tilanteiden erityisryhmän VATIn poliisi valmistautumassa operaatioon. Kuva: Poliisi.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.