Lauantai 18.05.2024
Nimipäivät: Erkki, Eero, Eerika, Eerik, Eerikki

Tuuli:
 

Moreenin uuden eritasoliittymän Natura-tarvearviointi käyntiin

Moreenin eritasoliittymän rakentamiseen liittyvän tiesuunnitelman käsittely vaatii erillisen Natura-tarvearvioinnin. Hämeen ELY-keskuksen mukaan tiesuunnitelmassa tulee tarkastella hankkeen rakentamisen ja toiminnan aikaisia vaikutuksia Natura- ja luonnonsuojelualueeseen.

Suunnitelmassa myös tulee kuvata kohteiden suojeluarvot ja -perusteet ja arvioida, muodostuuko hankkeesta näihin arvoihin kohdistuvia vaikutuksia muun muassa pintavesivaikutusten johdosta. Natura- ja luonnonsuojelualueen läheisyys tulee ottaa huomioon hankkeen hulevesien hallinnassa.

Uudenmaan ELY-keskus puolestaan on ilmoittanut, että se ei esitä tiesuunnitelman hyväksymistä Liikenne- ja viestintävirasto Traficomille, ennen kuin Hämeen ELY:n lausuntoon on laadittu vastine.

Hämeenlinnan kaupunki on keskustellut Hämeen ELY-keskuksen kanssa tavasta selvittää lausunnossa esiin nostettuja asioita, ja asiaa on päädytty lähestymään niin sanotun Natura-tarvearvioinnin kautta.

Vs. kaupunkirakennejohtaja Mikko Keränen on eilen päättänyt tilata kyseisen arvioinnin WSP Finland Oy:lta 5.504 eurolla. Yritys on liittymän rakennussuunnittelua tekevä konsulttiyritys.

Suomen eduskunta myönsi joulukuussa 2021 valtion vuoden 2022 talousarvioon 500.000 euroa Moreenin eritasoliittymän jatkosuunnitteluun, ja raha on kanavoitu Uudenmaan ELY-keskukselle. Rahoitus on kolmivuotinen, joten se voidaan tarvittaessa käyttää vuosina 2022 – 2024.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.