Maanantai 20.05.2024
Nimipäivät: Lilja, Karoliina, Lilli

Tuuli:
 

KORONA: Suunta kohti parempaa, oikea toiminta joulunpyhinä tärkeää

Koronatilanne on Kanta-Hämeessä viimeksi kuluneen viikon aikana kääntynyt parempaan suuntaan, ilmenee Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Sally Järvelän yhteenvedosta. Ilmaantuvuusluku maakunnassa on nyt 69 / 100.000 ja positiivisten näytteiden määrä kaikista näytteistä 2,8 prosenttia.

– Joulun ja uuden vuoden ajan toiminnalla on nyt merkittävä vaikutus siihen pääsemmekö palaamaan hallittuun tilanteeseen ja keventämään rajoituksia, Järvelä korosti.

Leviämisvaiheen rajoitukset ja suositukset ovat Kanta-Hämeessä edelleen voimassa. Aluehallintovirasto on rajannut yleisötilaisuuksien osallistujamäärän velvoittavasti enintään kymmeneen henkilöön tammikuun 10. päivään 2021 asti. Etätyön tekemistä soveltuvilla aloilla suositellaan edelleen täysimääräisenä taudin kiihtymis- ja leviämisvaiheen ajan.

Seuraavat suositukset ovat voimassa tammikuun 17. päivään 2021 asti: kasvomaskien käyttöä suositellaan kaikissa oman perheen ulkopuolisissa kontakteissa. Yksityistilaisuuksissa on voimassa suositus enintään kymmenen henkilön osallistujamäärästä. Julkisten tilojen ja harrastustilojen käyttöä on kuntien päätöksellä rajattu.

Koronarokotukset Kanta-Hämeessä alkavat jo ensi viikolla. Rokotukset aloitetaan sairaanhoitopiirin henkilöstöstä. Ensimmäisten joukossa on henkilöstö joka työskentelee koronapotilaiden ja -epäilyjen kanssa tai käsittelee koronanäytteitä sekä erikoissairaanhoidossa että perusterveydenhuollossa.

– Arvioimme Kanta-Hämeessä rokottavamme ensi viikolla 300 – 500 työntekijää. Riskiryhmien rokotuksiin päästäneen tammi-helmikuun aikana ja laajempaan väestön rokottamiseen myöhemmin kevään aikana.

Rokotteen synnyttämän immuunireaktion kerrotaan olevan hyvä. Rokote voi johtaa osalla lieviin ja ohittuviin rokotereaktioihin kuten paikalliseen pistoskohdan arkuuteen, väsymykseen ja kuumeeseen.

Rokote on vapaaehtoinen, mutta sen kerrotaan suojaavan rokotteen ottajaa koronan vaikealta taudinkuvalta.

Covid 19 -testaus jatkuu myös joulun ja uuden vuoden pyhien yli. Hämeenlinnan kaupunki tarjoaa puhelinapua kello 8 – 12 joka päivä jouluaattoa ja uudenvuoden päivää lukuunottamatta sekä näytteenottoa ajanvarauksella 26.12. ja 2.1. kello 8 – 15.

Keskussairaalan Hämeenlinnan yksikkö tarjoaa puhelinneuvontaa joka päivä ja näytteenottoa lääkärin arviota tarvitsevilta potilaita tai laajan altistusepäilyn vuoksi joka päivä.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.