Torstai 22.02.2024
Nimipäivät: Tuulikki, Tuuli, Tuulia, Hilda

Tuuli:
 

Kolareita ja muita liikenneaiheisia tehtäviä Hämeessä

Noin kello 17 Hämeenlinnassa Palokunnankadun ja Saaristenkadun risteyksessä tapahtui skootterin ja henkilöauton välinen kolari. Skootteria kuljettanut 15-vuotias tyttö ei väistänyt oikealta tulevaa henkilöautoa tasa-arvoisessa risteyksessä. Skootterin kuljettaja ja kyydissä ollut 15-vuotias tyttö loukkaantuivat lievästi.

Tammelassa Liesjärventiellä suistui henkilöauto traktoria ohittaessaan ulos tieltä noin kello 15.30. Tapahtumapaikalla partiolle selvisi, että ohitustilanteessa auto oli ollut lähellä osua traktorin kylkeen ja auton kuljettaja oli menettänyt auton hallinnan tehdessään väistöliikettä kulkusuunnassaan vasemmalle. Auton kuljettaja ei ollut suorittanut ohitusta turvallisessa paikassa, joten häntä epäillään liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Auton kuljettaja puhalsi myös rattijuopumuksen ylittävän rajan seulonta-alkometriin.

Torstaina, hiukan ennen kello 8:aa Heinolassa Reumantien ja Lakeasuontien risteyksessä tapahtui henkilöauton ja kuorma-auton välinen kolari. Kuorma-autoa kuljettanut noin 50-vuotias mies oli tullut pysähtymättä kärkikolmion takaa Lakeasuontieltä ja törmännyt Reumantietä ajavaan henkilöautoon. Henkilöauton kuljettaja sekä matkustaja loukkaantuivat kolarissa ja heidät toimitettiin sairaankuljetuksen toimesta jatkotutkimuksiin terveysasemalle. Kuorma-auton kuljettajaa epäillään liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Muun tehtävän yhteydessä havaitsi partio Ahtialanpolulla olevassa asunnossa kannabiskasvattamon. Partio meni tavoittelemaan asunnon haltijaa ja sisälle päästyään, havaitsi huoneiston vaatehuoneessa kasvattamon. Asunnon haltijoina toimivia noin 30-vuotiasta miestä ja noin 65-vuotiasta naista epäillään huumausainerikoksesta.

Noin kello 12.30 jäi Lahdessa Aleksanterinkadulla näpistyksestä kiinni noin 35-vuotias mies, joka oli yrittänyt viedä kaupasta kahta tölkkiä alkoholijuomaa. Mies jäänyt aikaisemmin kiinni näpistyksistä vuoden sisällä viisi kertaa.

Noin kello 14.30 pysäytti partio Lahdessa Vanhatiellä ajoneuvon, jonka kuljettajalla ei ollut ajo-oikeutta. Kuljettajana toiminut noin 25-vuotias nainen syyllistyi nyt neljännen kerran vuoden sisällä kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta.

Noin kello 16 havaitsi partio tutun polkupyörävarkauksiin erikoistuneen 40-vuotiaan miehen taluttavan Tunturi Madonna -merkkistä polkupyörää Karjalankadulla. Mies ei pystynyt kertomaan poliisille pyörän alkuperää. Miehen entisyys huomioiden partio otti polkupyörän haltuunsa ja toi sen löytötavaravarastoon odottamaa oikeaa omistajaansa.

Noin kello 17 partio pysäytti Ajokadulla auton, jonka kuljettajalla ei ollut ajo-oikeutta. Noin 30-vuotias mies on jäänyt viimeisen vuoden aikana neljä kertaa kiinni kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Noin kello 17 havaitsi partio tuntemansa kortittoman 50-vuotiaan miehen kuljettavan pakettiautoa Ostoskadulla. Partio pysäytti auton ja suoritti kuljettajalle puhalluskokeen, joka näytti nollaa. Miehelle suoritettu huumausainepikatesti osoitti miehen käyttäneen huumausaineita ennen ajoon lähtöä. Mies on jäänyt kuusi kertaa kiinni ajo-oikeudetta ajosta vuoden aikana ja jokaiseen kiinnijäämiseen on liittynyt myös huumeet.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.