Maanantai 27.05.2024
Nimipäivät: Ritva

Tuuli:
 

Kino Tavast järjestää syksyllä aasialaisen elokuvan kurssin

Kino Tavast järjestää syksyllä aasialaisen elokuvan kurssin, joka on yhdistyksen ensimmäinen tietopainotteinen ja nimenomaan elokuvan katsojille tarkoitettu kurssi.

Aiemmin on järjestetty ainoastaan taitokursseja, joilla on opittu elokuvan tekemistä. Syksyn toisella kurssilla kirjoitetaan oma lyhytelokuvan käsikirjoitus.

Lokakuussa lauantai-iltapäivisin järjestettävällä aasialaisen elokuvan kurssilla tutustutaan Aasian eri maiden nykyelokuvaan, elokuvahistoriaan ja elokuvakulttuuriin kolmen eri tieteenalan tutkijan opastuksella. Kurssilla opitaan myös ymma?rta?ma?a?n entistä paremmin elokuvan universaalia ja toisaalta kulttuurisidonnaista kielta?.

Kurssilaiset katsovat omatoimisesti kurssin aikana 4 – 5 elokuvaa ja yhden yhteisesti Bio Rexissä kurssin päätteeksi marraskuussa. Kurssilla voi lisäksi harjoitella vaikka elokuvakritiikin kirjoittamista aasialaisesta elokuvasta ja saada sen julkaistua Kino Tavastin blogissa, mutta tämä ei ole pakollista.

Luennoitsijoina ovat Helsinki Cine Aasia -festivaalin taiteellinen johtaja, elokuvatutkija Eija Niskanen , Intiassa asunut taide-ja kulttuurihistorioitsija Irene Wai Lwin Moe ja Filmihullu-lehden avustaja, historiantutkija Taneli Hiltunen . Kurssi toteutetaan hybridinä, eli puolet lähiopetuksena ja puolet etäopetuksena. On mahdollista osallistua myös vain toiseen puoliskoon.

Elokuvan käsikirjoittamista puolestaan opiskellaan marraskuussa ja joulukuun alussa. Tapaamiset ovat joka toinen viikko Zoomissa etänä ja välillä kirjoitetaan. Kurssin lopussa jokainen on muokannut oman aiheensa lyhytelokuvan käsikirjoitukseksi käsikirjoittaja Petra Forsténin ohjauksessa, oppinut käsikirjoitusformaatin, rakenteen ja tarinankuljetuksen. Oma käsikirjoitus voi olla fiktio tai dokumentti, ja siitä saa ohjaajalta henkilökohtaisen palautteen.

Kino Tavast lähti vuonna 2020 järjestämään kursseja aikuisille, koska elokuvaharrastajille sellaisia ei ollut tarjolla.

Syksyn kurssit toteutetaan Kansalaisfoorumin tuella ja kaikki yli 15-vuotiaat voivat osallistua. Pohjakoulutusvaatimusta ei ole eikä ennakkotietoja edellytetä. Käsikirjoituspajassa yhteistyökumppanina on myös Kanta-Hämeen kirjoittajayhdistys Vana -66.

Ilmoittautumisia toivotaan syyskuun loppuun mennessä Kino Tavastin verkkokaupan kautta. 

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.