Perjantai 01.12.2023
Nimipäivät: Oskari

Tuuli:
 

KD HÄME: Kouluruokailu ikäihmisten saataville

Koulujen, päiväkotien ja muista kuntien järjestämistä ruokailuista jää usein ylijäämää, koska päivittäistä ruoan menekkiä on vaikea arvioida. Joissakin kunnissa onkin kokeiltu ruokailumahdollisuuden tarjoamista lähialueen asukkaille, esimerkiksi
eläkeläisille, koululaisten lounasajan päättymisen jälkeen.

Monet kunnat ja yritykset toimittavat ylijäämäruokaa seurakuntien ja järjestöjen järjestämään vähävaraisten ruoka-apuun. Tämäkin on tärkeää ja kannustettavaa.

Toisinaan ongelmaksi saattaa muodostua elintarvikkeiden jäähdyttäminen, kuljetus ja uudelleen pakkaaminen. Siksi vaihtoehtona voisi olla ylijääneen lounasruoan tarjoaminen paikan päällä.

Ylijäämäruoasta voisi päiväkohtaisesti ilmoittaa esimerkiksi kunnan nettisivuilla, Facebookissa ja/tai viestillä koulun ovessa. Lounaasta voisi periä kohtuullisen korvauksen. Ruokailuun saapuminen järjestetään niin, ettei se häiritse koulun normaalia toimintaa.

Kristillisdemokraatit pitää hyvänä kaikkia vaihtoehtoja, joilla yhteiskunnan
verovaroilla tuotetun ruoan hävikkiä pyritään minimoimaan. Rohkaisemme kuntia ja yksityisiä toimijoita kokeilemaan ylijäämäruoan jakamista nykyistä enemmän.

Kannustamme myös kuntien päättäjiä olemaan aktiivisia ruokajakelun edistämiseksi omalla alueella.

Janakkalassa 18.11.2023,

Kristillisdemokraattien Hämeen piirin syyskokouksen puolesta

Piia Aitto-oja, piirin puheenjohtaja

Hannele Saari, piirin varapuheenjohtaja

Marja Kaitainen, piirisihteeri

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.