Torstai 23.05.2024
Nimipäivät: Lyydia, Lyyli

Tuuli:
 

Yritys: Ikinuori Poppa Joe muuttaa pelipaikoille

 Juha Tauru esittelee aarteitaan: Ramonesin vinyyli, jossa on viimeiseksi jääneen kokoonpanon artistien nimikirjoitukst ja soittamaton Wigwamin Dark Albumin virhepainos.

Juha Tauru esittelee aarteitaan: Ramonesin vinyyli, jossa on viimeiseksi jääneen kokoonpanon artistien nimikirjoitukst ja soittamaton Wigwamin Dark Albumin virhepainos.

Keskustan kivijalkapuotien liikehdintä kohti katetta jatkuu. Antikvariaatti Poppa Joe muuttaa kevään mittaan Tavastilaan. Yrittäjä Juha Taurun ura antikvariaatin pitäjänä on kuin Irwinin levyltä, joita niitäkin löytyy Poppa Joesta kosolti.

-Kaikki alkoi siitä, kun mä lopputilin sain. Oli lama ja hommat kiinteistövälittäjänä loppuivat.

Pikkuilmoitus lehdessä aukaisi uuden oven ja uran.

– Silmiini sattui sopivasti lehdestä pikkuilmoitus, jossa myytiin ?kaikille sopivaa? kannattavaa liikettä. Toimialaa ei ilmoituksessa mainittu, mutta soitin siltä seisomalta ja niin minusta tuli antikvariaatin omistaja, Juha Tauru nauraa sattumalle.

1990-luvun alku oli kulta-aikaa antikvariaateille. Ei ollut huutonettejä eikä ylipäätään internettiä. Juha Taurulla oli silloin toinenkin liike pääkaupunkiseudulla.

-Kauppa kävi, kun vinyylit vaihtuivat cd-levyihin ja markkinoille tulivat Commodoren ja Nintendon kaltaiset pelikoneet. Pelit ja VHS-videot tekivät hyvin kauppansa.

-Vuosikymmenen puoliväli oli parasta aikaa. Sitten alkoi tulla itsepalvelukirppiksiä ja koko alaa kurittava internet, joka on tietysti kätevä myös meille, jotka myyvät netissä.

Nykyään musiikki ladataan päätelaitteille, vaikkakin vinyylin uusi tuleminen paikkaa edes vähän tilannetta divareiden kannalta.

Divareissa kiertävät levyjen sijasta lähinnä kirjat ja niistäkin eritoten pokkarit ja erityisesti dekkarit. Myös japanilaisella manga-kirjallisuudella on uskollinen asiakaskuntansa.

-Kovakantinen on joutunut tekemään tilaa pokkareille. Kirja hankitaan, luetaan, tuodaan tänne ja valitaan uusi tilalle. Harva enää koristaa niillä kirjahyllyään.

Tylyä on sekin, että ennen joka kodin kirjahyllyihin osamaksulla hankitut tietosanakirjasarjat kelpaavat enää paperinkeräykseen.

-Niin se menee. Revitään kannet pois ja pannaan sisusta paperinkeräykseen.

Bittihegemoniasta huolimatta Poppa Joe jatkaa sinnikkäästi. Edessä on keväällä muutto kauppakeskus Tavastilaan.

– Menen sinne, missä ihmisetkin kulkevat.

Ilkka Peltoniemi 

Tarvitseeko yrityksenne/palvelunne lisää näkyvyyttä? Siihen auttaa Reska.fi-julkaisujen sisältömarkkinointi. Ota yhteys: toimitus@reska.fi. 

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.