Keskiviikko 17.07.2024
Nimipäivät: Ossi, Ossian

Tuuli:
 

William´s Pub auki kaikelle kansalle

Perinteikkään William´s Pubin ovet ovat taas auki. Uusien yrittäjien johdolla come backin tekevä englantilaistyylinen ravintola on sisustukseltaan edelleen uskollinen arkkitehti Ilmari Tapiovaaralle, joka suunnitteli tilan shakespearelaisessa hengessä.

Ravintolan patinoitunut sisustus sai keskiviikkoisessa kutsuvierastilaisuudessa siunauksensa parhaalta mahdolliselta taholta. Arkkitehti Timo Tapiovaara katseli tyytyväisenä isänsä kädenjälkiä.

Arkkitehti Ilmari Tapiovaara maalasi aikoinaan myös taustalla olevan taulun. Ääressä Reijo Mikkolainen (vas.), Ulla Tapiovaara, Jouko Siltanen, Hannele Siltanen ja Timo Tapiovaara.

Arkkitehti Ilmari Tapiovaara maalasi aikoinaan myös taustalla olevan taulun. Pöydän ääressä Reijo Mikkolainen (vas.), Ulla Tapiovaara, Jouko Siltanen, Hannele Siltanen ja Timo Tapiovaara.

-Hyvältä ja entiseltä näyttää. Ihan niinkuin tämä ei olisi kiinni ollutkaan. Kuultuani omistajanvaihdoksesta olin aluksi huolissani ja kävin tapaamassa uusia yrittäjiä pitääkseni palopuheen vanhan säilyttämisen puolesta. Eipä tarvinnut, Timo Tapiovaara myhäili isänsä töiden ääressä.

William´sin kohdalla sijaitsi aikoinaan Tapiovaarojen kotitalo, joten uuden liiketilan suunnittelu oli mieluista ja mahtoi jopa liittyä kiinteistökauppoihin.

– Isälle projekti oli mieluinen. Itse olin vielä koulupoika ja mieleen jäi, että esimerkiksi nuo jo silloin vanhat satulat ostettiin Aulangon ratsutallilta. Tuota ritariaiheista taulua isä maalasi tuossa lattialla. Ei ihme, jos mittasuhteet eivät ihan täsmää.

– Värilliset ikkunalasit liittyivät puolestaan tuon ajan ravintolakulttuuriin,  jolloin kapakassa piti olla vähän niinkuin piilossa katseilta. Nythän halutaan olla kuin akvaariossa näytillä, Timo Tapiovaara jutusteli.

Yrittäjäpariskunta Jouni ja Marianne Niiranen kertoivat uskaliaasta hankkeestaan hankkia William´s omistukseensa.

Yrittäjäpariskunta Jouni ja Marianne Niiranen kertoivat uskaliaasta hankkeestaan hankkia William´s Pub omistukseensa.

Avajaisissa olivat myös Jarno ja Minna Lehtikallio, jotka istuivat sporttipuolella.

-Toimii. Ihan niinkuin ennen.

Saman arvion antoivat Jouni Lehtinen ja Ilkka Virtanen, joille iso tv-ruutu tarjosi sopivasti HPK:n kotipelin.

-On se hyvä, ettei kauheesti lähetä muuttelemaan, kuului kaveruksien arvio.

Jarno ja Minna Lehtikallio viihtyivät kutsuvierastilaisuudessa sporttipubin puolella.

Jarno ja Minna Lehtikallio viihtyivät kutsuvierastilaisuudessa sporttipubin puolella.

Ilkka Virtanen testasi pubin lihapiirakan, mutta suuremman huomion vei tv-ruudulta tullut HPK:n kotipeli. Jouni Lehtinen arvosti vanhaa fiilistä.

Ilkka Virtanen testasi pubin lihapiirakan, mutta suuremman huomion vei tv-ruudulta tullut HPK:n kotipeli. Jouni Lehtinen arvosti vanhaa fiilistä.

William´sin tiskin takaa löytyy myös tuttu baarimikko. Jyrki Saarinen työskenteli “Wilhossa” vuosina 1988-96. Nyt jälleen.

– Tämä oli kuin paluu kotiin. Tosi mielenkiintoista nähdä, mitä tuleman pitää. Meno oli aikoinaan tosi rentoa ja kotoista -ja jononpoikastakin oli jopa viikolla.

Jyrki Saarinen teki come backin pubin tiskin taakse.

Jyrki Saarinen teki come backin pubin tiskin taakse.

William´sin yrittäjäryhmä henkilöityy paljon Marianne Niiraseen. Viime viikonlopun “Alvettelu”- ja Kanttis-illat sekä keskiviikon kutsuvierastilaisuus jättivät heti hyvän maun sekä asiakkaille että yrittäjille.

-Oli välillä ihan kyläkaupan fiilis. Tunnelma oli käsinkosketeltava.

Perjantaista lähtien pub on auki kaikelle yleisölle.

-Pitsauunin asennus on vielä vaiheessa, mutta viikonloppuna se toimii.  Lounaat alkavat myös ensi viikon maanantaina.

William´sin lounaslista tulee olemaan “kotoinen”.

-Esimerkiksi keskiviikko on aina kalapäivä. Kalat toimittaa Hauhon Järvituote, joten paikallisin eväin mennään. Torstaina on aina hernekeitto -omatekoista kuten kaikki.

(Reska.fi) 

1 kommentti

  1. G.:

    Onhan tämä kerrassaan mahtava kulttuuriteko avata Wilho uudelleen. Viime lauantaina meno oli kuin 40 vuotta sitten, kun Herrainklupi perustettiin.

     

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.