Perjantai 24.05.2024
Nimipäivät: Tuukka, Touko

Tuuli:
 

VALTUUSTO: Toriparkkia päästään selvittämään

Hämeenlinnan kaupunginvaltuusto debatoi maanantaina pitkään keskustan pysäköintistrategian hyväksymisestä. Keskeisenä ja eniten tunteita valtuustosalissakin nostattaneena osana strategiaa on torinalusparkin selvittämisen käynnistäminen. Toriparkin toteutuminen vaatii, että hankkeeseen saadaan vähintään puolet yksityistä rahoitusta.

Hämeenlinnan kaupunginvaltuuston kokouksessa oli käsittelyssä keskustan pysäköintistrategia.

Hämeenlinnan kaupunginvaltuuston kokouksessa oli käsittelyssä keskustan pysäköintistrategia.

? Kaupunki kyllä varmasti kestää vähän isommankin osan yksityistä rahaa, totesi kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sari Rautio (kok.) naurahtaen päätöspykälän jälkeen.

Kokoomusryhmä oli yksimielisesti äänin 36?21, 2 tyhjää hyväksytyn strategian takana. Vastaesityksenä oli Antero Niemelän (ps.) osittainen muutos- ja osittainen palautusesitys. Niemelä sanoi, että häntä ihmetyttää ja kyllästyttää “pöljä” torinalusparkki.

Niemelää kannattivat muun muassa Hannu Kärpänen (kesk.) ja Teija Arvidsson (kd.) ja Kylli Kylliäinen (kd.). Kärpänen viittasi Kirstulaan suunniteltuun Sunny Car Centeriin ja totesi, että monessa hankkeessa on todettu, kuinka hankkeiden arvostelijat ovat olleet mukana päättämässä hankkeista.

? Tätä hanketta en halua olla mukana hyväksymässä missään vaiheessa.

Kylliäinen ja Arvidsson muistuttivat, että toriparkkiselvitys hylättiin valtuustosalissa muutama vuosi sitten.

? Päätimme, että ei revitä 517.000 torikiveä auki, yksilöi Kylliäinen.

Katriina Laaksonen (kok.) sanoi, että nyt käsissä on hyvä suunnitelma.

? Harvaa asiaa on selvitetty näin perusteellisesti, josko nyt lähdettäisiin toteuttamaan.

Keskitetyn pysäköintiratkaisun ? eli käytännössä toriparkin ? selvittämisen puolesta liputtivat puheenvuoroissaan myös muun muassa sosialidemokraattien Tarja Filatov ja Ranjith Kumar Prabhakaran.

Valtuusto päätti Sari Raution esityksestä yksimielisesti, että pysäköintistrategian nimi muutetaan pysäköintiohjelmaksi.

? Samalla voidaan päättää, että hyväksymisen jälkeen noudatamme omaa ohjelmaamme, Rautio pohjusti.

Rautio patistaa kaikkia torinalusparkista alustavasti kiinnostuneita kiinteistönomistajia ja muita tahoja nyt tarttumaan tilaisuuteen.

? Toista kertaa tätä sitten tuskin enää lähdetään selvittämään, hän totesi.

Valtuuston päätös tarkoittaa myös sitä, että ensi vuonna hyväksyttäväksi tulevaan kantakaupungin osayleiskaavaan tehdään varaus torinaluspysäköinnille.

Valtuuston kokous jatkuu kokoustauon jälkeen ensi vuoden veroprosenttien ja budjetin käsittelyllä.

Juha Reinikainen

2 kommenttia

  1. Ari Käyhkö:

    Pöljä ehdotus. Taas toriparkki ponnahti pinnalle. Tuskin yksityista rahaa tulee. Kaivoparkki on aina melkein tyhjänä. No jos halutaan tori pilata lopullisesti niin siitä vaan!

     
  2. Antero Tanskanen:

    Jossei sitä yksityistä rahaa tule niin torihan ei kiertokoulun käyneen mielestä selvityksestä mene miksikään. Fiksu päätös!

     

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.