Lauantai 18.05.2024
Nimipäivät: Erkki, Eero, Eerika, Eerik, Eerikki

Tuuli:
 

Vaakunan aamiainen on paikallinen ja tuore

Hotellinjohtaja Jani Aaltonen toivottaa aamiaiselle tervetulleeksi myös muut kuin hotellivieraat.

Uni ja aamiainen. Siinä Sokos Hotel Vaakunan hotellinjohtajan Jani Aaltosen mielestä kaksi tärkeintä asiaa, joiden hotellissa on oltava kunnossa. Sen takia Vaakunassa panostetaan niin aamiaisen makuihin kuin esillelaittoonkin.

? Aamiaisella kaikki on tuoretta. Paikallisuutta korostetaan eli suositaan niitä tuottajia, jotka toimivat tässä lähellä.

Esimerkkeinä voi mainita Tuloiselan tilan marjat, Ollilan marjatilan hillot ja Vanajan korput.

? Luomutuotteita meillä on lukematon määrä ja erikoisruokavalioihin on panostettu. Gluteiinittomille ruoille on oma pisteensä ja vaihtoehtoja löytyy myös vegaaneille.

Aamiaisruokien kotimaisuusaste vaihtelee vuodenajan mukaan, kesällä se saattaa olla jopa 95 prosenttia.

Le Blasoniksi ristityn ravintolan ranskalaista henkeä puolestaan kunnioitetaan esimerkiksi vastapaistetuin croissantein, ranskalaisin juustoin ja patongein.

Kahvia on tarjolla aina sekä vaalea että tumma vaihtoehto ja teen juojille löytyy niin hotellin omaa teetä kuin lukuisia irtoteevaihtoehtojakin.

Halusta tehdä yksityiskohdatkin viimeisen päälle kertoo myös se, että hotelli tekee munakokkelinsakin itse eikä käytä monista hotelleista tuttua valmismassaa. Hotellin omaa kakkua on myös tarjolla päivittäin.

? Aamiainen on niin runsas, että sillä pärjää tosi pitkään. Aamiainen on avoinna kaikille ja yritykset saattavatkin sopia päivän avauspalaverin tänne ja jatkaa siitä päivää, Jani Aaltonen kertoo.

Esillelaittoon ja makuihin on panostettu.

Vaakunan aamiainen on tarjolla maanantaista perjantaihin kello 6.30-8.30 ja lauantaisin sekä sunnuntaisin 7.30-10.30.

Joululounaat Vaakunassa alkavat tänä vuonna joulukuun 11. päivänä ja joululounasta tarjotaan arkipäivisin joulukuun 20. päivään saakka. Myös joululounastajille on tarjolla parhaalla ammattitaidolla luotu kattaus.

? Joululounas on eräänlainen vuoden kohokohta -buffet josta löytyy muun muassa todellinen jälkiruoka-alttari, sanoo Aaltonen naurahtaen.

? Uusimme joululounaan perusteellisesti vuosi sitten ja uutuuksien lisäksi sieltä löytyy edelleen myös perinteiset joulun herkut, hän jatkaa.

Ravintolassa ruokaileville on vieläpä vuoden loppuun asti tarjolla ilmainen pysäköinti Vaakunan parkkipaikalla. Edun saa kertomalla autonsa rekisterinumeron tarjoilijalle.

Vaakunassa ja Le Blasonissa hallitaan myös iltahuvien tuottaminen. Loppuvuoteen lanseeratut Hollywood Show & Dinnerit on myyty loppun joulukuun 5. päivän iltaa lukuun ottamatta.

? Vielä voi siis tulla ottamaan itsenäisyyspäivää vastaan, kannustaa Aaltonen.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.