Tiistai 25.06.2024
Nimipäivät: Uuno

Tuuli:
 

Vaakunalle Sauna from Finlandin laatusertifikaatti ensimmäisenä Hämeenlinnassa

Sauna from Finlandin puheenjohtaja Pekka Krook (vas.) luovutti sertifikaatin Vaakunan hotellinjohtaja Jani Aaltoselle (oik.) ja hotellipäällikkö Jouni Kämärille.

Original Sokos Hotel Vaakuna Hämeenlinnalle luovutettiin Sauna from Finland ry:n myöntämä laatusertifikaatti torstaina. Koko Suomessa sertifikaatteja on myönnetty vajaat 40 ja Hämeenlinnaan tunnustus oli ensimmäinen laatuaan.

? Tätä keissiä voisi käyttää vaikka kouluesimerkkinä, täällä on tehty hienoa työtä, sertifikaatin luovuttanut Sauna from Finlandin puheenjohtaja Pekka Krook kehui.

Saunansa hiljattain uusinut Vaakuna on myös asiakkaiden mielestä erinomainen saunomispaikka.

? Asiakaspalautteissa saunakokemuksemme saa arvosanan 4,8, kun maksimi on 5. Saunoissakaan asiakastyytyväisyyttä ei saada nousuun pelkällä pinnalla vaan ihmiset sen tekevät, hotellinjohtaja Jani Aaltonen sanoo.

Vaakunassa miesten asiakassauna on erittäin suosittu.

Tilaussauna Tornin kabinetissa järjestettyyn luovutustilaisuuteen asti pääseminen ei silti ollut helppoa, sillä Sauna From Finlandin kriteerit sertifikaatin myöntämiseksi ovat tiukat.

Puheenjohtaja Krook kertoo, että laatukriteerejä on työstetty peräti viisi vuotta ja Original Sokos Hotelit ovat ensimmäinen hotelliketju, jonka kanssa yhdistys on päässyt tiiviiseen yhteistyöhön.

? Yhteistyön tavoitteena on, että ketjun kaikissa 37 hotellissa olisi sertifikaatti, nyt luku on noin 20, kertoo Krook.

Kansainvälisestikin saunakulttuuria kehittävä Sauna from Finland ry ja sen laatusertifiointi sai alkunsa myös saunavalmistajien halusta kehittää saunomiskulttuuria.

? Yhdistys on perustettu, jotta saataisiin aikaan saunaelämys, kiteyttää Pekka Krook.

Krookin mukaan saunaelämys koostuu peräti noin 300 yksityiskohdasta.

Naisten asiakassaunan kabinetissa näkyy paikallisuus.

Jani Aaltonen kertoo, että Vaakunan saunat on nimettykin paikallista maisemaa ja omaa lähiympäristöä kunnioittaen: Torni, Varikko ja Niemi.

? Torni-saunan sisustukseen halusin arvokkuutta ja herraskaisuutta. Merkittävä yksityiskohta on kosteusanturi, joka auttaa pitämään saunan kosteuden koko ajan ihanteellisena.

Pekka Krook muistuttaa, että tärkeä osa saunan ja saunaelämyksen laatua on myös puhtaus. Vaakunan saunoja uusittaessa myös siivottavuus huomioitiin jo suunnitteluvaiheessa.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.