Sunnuntai 19.05.2024
Nimipäivät: Emilia, Emma, Mila, Amalia, Emmi

Tuuli:
 

Trio La Rue ja Sibeliuksen nuoruuden pianotriot säveltäjän syntymäkodissa

Trio La Rue: Susanna Arminen (vas.), Virva Garam ja Markus Pelli. Kuva: Heikki Tuuli.

Trio La Rue pitää Sibeliuksen syntymäkodissa sunnuntaina 8.4. kello 14 vuoden alussa ilmestyneen toisen albuminsa levynjulkistuskonsertin. Albumilla ja konsertissa kuullaan kaksi Jean Sibeliuksen varhaistuotannon harvoin levytettyä pianotrioa D-duuri ?Korppoo? ja a-molli ?Hafträsk?.

Triot on sävelletty juuri Hämeenlinnasta muuton jälkeen Sibeliuksen ensimmäisinä opiskeluvuosina Helsingin konservatoriossa (1886 ja -87). Kesälomilla syntyneet triot ovat saaneet lisänimensä Sibeliuksen kesäpaikkojen mukaan.

Trio La Rue eli Susanna Arminen (viulu), Markus Pelli (sello) ja Virva Garam (piano) on toiminut yhdessä 10 vuotta. Suomessa trio on konsertoinut aktiivisesti pääkaupunkiseudulla sekä Riihimäen kesäkonserteissa, Turun Sibelius-viikoilla, Aino Acktén kamarifestivaalilla ja Sääksmäki Soi! -festivaalilla.

Ulkomailla trio on Ruotsin ohella esiintynyt useaan otteeseen Italiassa ja viimeisimpänä vuoden 2018 alussa kiertueella Saksassa. Hämeenlinnassa heitä on kuultu esimerkiksi Sibeliuksen syntymäkodin Kesämatineoissa. Tulevana kesänä Trio La Rue esittää tuoreen levytyksen pianotriot myös Iittalan musiikkijuhlilla.

Kokoonponon toimita-ajatuksena on perinteisen kantaohjelmiston lisäksi esittää ja tilata suomalaisten nykysäveltäjien musiikkia. Kai Niemisen sävellyksistä koostuva esikoisalbumi Astolfo Sulla Luna ilmestyi vuoden 2014 lopulla. Trio La Rue sai levyn myötä Pro Musica palkinnon vuonna 2015.

Konsertin jälkeen samalla pääsylipulla on tarjolla opastettu kierros Sibeliuksen syntymäkodissa.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.