Lauantai 18.05.2024
Nimipäivät: Erkki, Eero, Eerika, Eerik, Eerikki

Tuuli:
 

Torin tekojää uhattuna

Keskustan tekojäärata oli viime talvena koristeltu talvisesti. Kaikki kiva ollaan säästöihin vedoten nyt kieltämässä? Kuva: Arkisto / Juha Reinikainen.

Hämeenlinnan kaupunkirakennelautakunta päättää ensi viikolla Keskustorin tekojääkentän jatkosta.

Esityksenä on, että luistelukenttää ei jatkossa rakenneta. Perusteina esitykseen ovat talouden tasapainotustarve ja sähkönsäästötavoitteet.

Aiempina talvina toteutetun tekojääkentän toteutuskustannukset ovat olleet noin 10-kertaiset verrattuna vastaavien luonnonjääkenttien keskimääräisiin ylläpitokustannuksiin.

Kokonaiskustannuksia on kertynyt noin 100.000 euroa talvessa. Nykyisellä kustannustasolla hinta tulisi olemaan vieläkin suurempi.

Tekojääkentän toteuttamisen perusteena on ollut torin ympäristön elävöittämisvaikutus ja keskusta-alueen lasten ulkoilumahdollisuuksien parantaminen.

Tori sijoituspaikkana pakottaa kuitenkin perustamaan ja purkamaan kentän vuosittain, jolloin toteutuskustannukset ovat merkittävän suuret.

Pitkäaikaisempi tekojääkenttä pystyttäisiin toteuttamaan vain torialueen ulkopuolelle, jolloin merkittävänä perusteena ollut keskustan elävöittämisvaikutus jäisi toteutumatta.

Tekojääkenttää on kaupungin tiedotteen mukaan pidetty pääosin positiivisena asiana, mutta myös negatiivista palautetta on jääkentästä saatu muun muassa alueen yrittäjiltä.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.