Maanantai 20.05.2024
Nimipäivät: Lilja, Karoliina, Lilli

Tuuli:
 

The Tunnelbana kisaa journalistirockin finaalissa

Hämeenlinnalainen The Tunnelbana on valittu kahdeksan Journalistirockin finalistin joukkoon. Loppukilpailu  käydään Helsingissa 9. lokakuuta ravintola Gloriassa, minne bändi kerää nyt kannustusjoukkoja.

Toisen kerran järjestettävää kisaa tuomaroi armoton kolmikko Jone Nikula, Ilkka Mattila ja Katja Ståhl.

-Valintamme finalisteiksi oli melko yksimielinen. Vain pari aktia aiheutti keskustelua, joka sekin luisui konsensukseen. Tasokkaat aktit olivat huikeita, mutta oli siellä joku lähtenyt myös soitellen sotaan. Ja mikäs siinä, aina pitää yrittää!

– Kaikki finalistit ovat perustellusti loppusuoralla. Kuka tahansa voi viedä voiton. Lavashow tulee ratkaisemaan hyvin paljon ja siihen kannattaakin panostaa. Erityisesti balladeilla on melkoinen haaste vakuuttaa riehakas yleisö. Viime vuonna voittaja oli näkyvissä jo melkein heti. Nyt en kyllä yhtään tiedä kuka kurvaa kärkeen, esivalinnan tehnyt Katja Ståhl sanoo. 

Tunnelbana

Journalistirockin finaaliin valitun The Tunnelbanan lava-aktia luonnehditaan maaniseksi ja koomiseksi. Kuvassa Metu Aitta-aho (oik,), Olli Larjo, Anssi Taulu, Anne Tamminen, Jonni Roos ja Ilkka Peltoniemi. Kuva: Anne Tamminen.

The Tunnelbana on keikkaillut Hämeenlinnassa lähinnä taidepiirien tilaisuuksissa. Punk-rock -linjalla ja nykyisin enimmäkseen omaa tuotantoaan esittävä bändi korvaa lava-asenteella sen, mikä taidoissa puuttuu. Bändin motto onkin ?maanista ja koomista?. The Tunnelbanan tavoite Journalistirokin suhteen on, että kaikki saadaan lavalle ilman paareja ja sieltä myös hengissä pois.

Puolet The Tunnelbanan jäsenistä työskentelee media-alalla ja puolet taiteilijoina:  Anne Tamminen (laulu), Jonni Roos (soolokitara), Ilkka Peltoniemi (rummut), Anssi Taulu  (basso),  Olli Larjo (komppikitara) ja Petri Metu Aitta-aho (didgeridoo, laulu). 

Muut Journalistirockin finalistit ovat EU-Correspondents, J. Hankivaara & Hulttiot, Fire Action, Media United, Leo ja Tolstoy -duo, Pasi Helena ja Snus

Lisää kaikelle yleisölle avoimeen Journalistirockiin löydät tapahtuman Facebook-sivulta.

 

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.