Maanantai 27.05.2024
Nimipäivät: Ritva

Tuuli:
 

Talonrakennuksen yhteishankinnat edelleen Sarastialta

Hämeenlinnan kaupunki on mukana Sarastia Oy:n yhteishankinnassa koskien
talonrakennuksen suunnittelupalveluita Kanta-Hämettä koskevien osakokonaisuuksien osalta myös 31.1.2020 päättyvän sopimuskauden jälkeen.

Periaatteen yhteishankintaan osallistumisesta on linjannut kaupunginhallitus ja hankintasuunnitelman on tarkentanut kaupunkirakennelautakunta. Hallintosäännön mukaan hankintajohtajan päätettäväksi jää, minkä yhteishankintayksikön sopimuksessa ollaan mukana. Päätöksen teki hankintajohtaja Aapo Korte 15.11.

Sarastian omistajaksi pääsee halutessaan jokainen Suomen kunta, kuntayhtymä tai muu hankintalain mukainen hankintayksikkö ja myös Hämeenlinnan kaupunki omistaa Sarastiaa.

Sarastian omistajat voivat hankkia tietyin edellytyksin Sarastian kilpailuttamia tavaroita ja palveluja järjestämättä omaa tarjouskilpailua. Sarastia Oy aloitti toimintansa 1.5.2019, kun KuntaPro Oy ja Kunnan Taitoa Oy yhdistyivät.

Päätöksen perusteluissa todetaan, että näköpiirissä ei ole, että yhteishankintakilpailutuksesta olisi haittaa paikalliselle elinvoimalle.

? Koska tarjottaviin tuntihintoihin tulee sisältyä matkakulut ja kaikki muutkin kustannukset ja matka-ajasta ei ole oikeus veloittaa, toivotaan sen mahdollistavan paikallisten ja alueellisten tarjoajien pärjääminen tarjouskilpailussa, Korte perustelee.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.