Perjantai 14.06.2024
Nimipäivät: Kielo, Pihla

Tuuli:
 

Taidevaltakunnan haut suosiossa

Hämeenlinnan taidemuseon, Tampereen taidemuseon ja Lahden visuaalisten taiteiden museo Malvan perustama Taidevaltakunta on saanut hyvän vastaanoton ja ensimmäisen biennaalin maaliskuussa avautunut taiteilija- ja teoshaku sai suuren suosion.

Hakemuksensa hakuun jätti 271 taiteilijaa tai työryhmää ympäri Suomen. Lisäksi muutama hakemus saapui myös Suomen rajojen ulkopuolelta. Kaikkiaan hakemuksia saapui 276.

Taidevaltakunnan valintaraati työskentelee hakemusten parissa kesäkuussa.

Taidevaltakunta kutsui Kanta- ja Päijät-Hämeen sekä Pirkanmaan alueisiin sitoutuneet tai kiinnittyneet taiteilijat osallistumaan Taidevaltakunnan ensimmäisen biennaalin taiteilija- ja teoshakuun.

Hämeenlinnan taidemuseo on mukana Taidevaltakunnan järjestelyissä. Kuva: Hämeenlinnan taidemuseo, Reima Määttänen.

Toukokuun puolivälissä avautui puolestaan avoin haku eri alojen asiantuntijoille ensimmäiseen Hämeenlinnassa kesällä 2024 toteutuvan Taidevaltakunta-biennaalin valintaraatiin.

Haku oli suunnattu kuvataidekentän ulkopuolisille täysikäisille oman taidevaltansa käyttämisestä kiinnostuneille ja se oli avoinna 31.5.2023 asti.

Hakemuksia eri alojen asiantuntijoilta saapui yhteensä 47. Näistä valittiin lopulta kuusi hakijaa osallistumaan valintaraatiin.

He pääsevät valitsemaan taiteilijoita ja teosehdotuksia Taidevaltakunnan ensimmäiseen biennaaliin yhdessä taidemuseoiden henkilökunnan edustajien kanssa.

Valintaraadin kokoonpanosta tiedotetaan tarkemmin, kun ensimmäisen biennaalin taiteilijavalinnat julkistetaan.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.