Torstai 08.06.2023
Nimipäivät: Salomon, Salomo
Hämeenlinna
Melkein selkeää
12°C
Tuuli: 4 m/s NW
 

Taidetta Ruununmyllyn koululle

image

Ruununmyllyn päiväkodin rakennus peruskorjattiin ja muutettiin Ruununmyllyn koulun, päivähoidon esiopetuksen ja neuvolatoiminnan käyttöön kesällä 2016. Peruskorjauksen yhteydessä rakennukseen toteutettiin prosenttiperiaatteella kuvataiteilija Kati Lehtosen teos Sinne minne tuuli siemenen kuljetti, kasvoi puu.

Koivikkomaisema-aiheinen teos sijoittui koulun pääaulan neljään sisäikkunaan ja neuvolan sisääntulon tuulikaapin ikkunoihin. Se on toteutettu polykarbonaattilevyille kaivertamalla. Teoksessa valot, varjot ja heijastukset paljastavat ja peittävät vuorotellen yksityiskohtia. Sekä sisätiloista että ulkoapäin nähtävän teoksen lähtökohtana on käytetty valokuvia koivujen rungoista.

image

Puut ovat vertauskuvia kasvulle, tiedolle ja oppimiselle. Niiden runkojen kuviot ovat kuin seepran raidat, jokaisella omanlaisensa. Teoksen nimi viittaa satuihin ja on vielä kertomattoman tarinan ensimmäinen ja viimeinen lause.

Kati Lehtonen (s. 1979) asuu ja työskentelee Hämeenlinnassa. Hän on valmistunut kuvataiteen maisteriksi Kuvataideakatemiasta vuonna 2011 ja opiskellut ennen sitä Kankaanpään taidekoulussa. Lehtosen teoksissa toistuvat maisema- ja luontoaiheet. Hän on toteuttanut myös vuonna 2014 julkisen taideteoksen Kauas pilvet Hämeenlinnassa sijaitsevaan HAMKin ohutlevykeskukseen. Teos on kiinnitetty Ruukki Expression tm -teippauksella rakennuksen ulkoseinään ja on kooltaan noin 10 x 30 m.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.