Sunnuntai 21.04.2024
Nimipäivät: Anssi, Anselmi

Tuuli:
 

Taidehalli Hämeessä Ville Välikankaan Matkustaja

Ville Välikangas: We will meet again (2021).

Taidehalli Hämeessä osoitteessa Hallituskatu 14 avautuu tänään Ville Välikankaan näyttely Matkustaja. Näyttely on esillä elokuun 2. päivään saakka.

Ville Välikangas käsittelee ekspressiivisissä maalauksissaan usein psykologisia ja eksistentiaalisia kysymyksiä ihmishahmon kautta. Hän pyrkii välittämään teoksillaan katsojalle tunteitaan, ajatuksiaan ja maailmankuvaansa. Ihmisyys on Välikankaan taiteen keskiössä, mutta myös maisema ja luonto ovat jatkuvasti toistuvia kuva-aiheita.

Välikangas näkee maalaustensa värimaailmat monesti tunteiden symboleina. Värin rytmi ja liike ovat myös erittäin tärkeitä hänen teoksissaan. Taiteilija työskentelee pääasiassa öljyväreillä, mutta hän tekee maalauksia myös vesi- ja guassiväreillä.

Ville Välikangas asuu Keravalla ja työskentelee Tuusulassa. Hän on valmistunut kuvataiteen kandidaatiksi Lahden Taideinstituutista vuonna 2015 ja opiskellut kuva-artesaaniksi Pekka Halosen akatemiassa vuosina 2005-2008. Taidehalli Hämeen näyttely on Välikankaan kahdeksas yksityisnäyttely.

Näyttelyä on tukenut Taiteen edistämiskeskus.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.