Perjantai 14.06.2024
Nimipäivät: Kielo, Pihla

Tuuli:
 

Taidehalli Hämeen elokuussa Henni Kittin Taivaankappaleita ja ympyröitä

Henni Kitti: Wunderkammer (yksityiskohta teoksesta).

Henni Kittin näyttely Taivaankappaleita ja ympyröitä kokoaa yhteen hänen viime vuosien varrella syntyneitä teoksiaan, jotka tavalla tai toisella liittyvät tähtitieteellisiin ilmiöihin, valoon, pyöreyteen ja kiertoliikkeeseen. Erityisesti Saturnuksen renkaat on teema, joka on kulkenut mukana hänen elämässään jo kauan ja Saturnus toistuu myös näyttelyn teoksissa. Henni pyörii usein aiheiden ympärillä pitkään, tutkien niitä eri tulokulmista ja etsien yhteyksiä niiden välille muotoja ja mielleyhtymiä seuraillen.

Valo on usein teosten aihe ja materiaali ja myös Taidehalli Hämeen teoksissa valo heijastuu katsojan silmään kiiltävistä alkuaineista kullasta ja kuparista, tai sitten seinään projisoidusta videosta. Toisaalta valo imeytyy mustaan hiilipölyyn, ja musta taivas on kaikenkattava taustakangas, jolla taivaankappaleet säteilevät ja heijastavat valoa. Valoisat ja pimeät kohdat, valkoinen ja musta kiertävät tilassa ja järjestyvät teoksissa yhä uusin tavoin toinen toisensa rinnalle.

Näyttely koostuu piirustuksista, liikkuvasta kuvasta, valokuvista ja teksteistä.

Henni Kitti (s. 1985) on kuvataiteilija ja kirjailija. Hän piirtää, maalaa, kuvaa ja kirjoittaa. Hän valmistui Kuvataideakatemiasta vuonna 2011 ja on opiskellut yleistä kirjallisuustiedettä ja luovaa kirjoittamista Turun yliopistossa. Hänen ensimmäinen romaaninsa Elävän näköiset (WSOY) ilmestyi 2014.

Näyttelyä on tukenut Taiteen edistämiskeskus.

Henni Kitti, Taivaankappaleita ja ympyröitä 6.8. – 30.8.2022, Taidehalli Häme, Hallituskatu 14, 13100 Hämeenlinna.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.