Torstai 22.02.2024
Nimipäivät: Tuulikki, Tuuli, Tuulia, Hilda

Tuuli:
 

Sibelius-seura tuottaa syyskaudella 12 konserttia

Huipputenorin konsertti, tietoa Eino Leinosta, lauluja syksystä ja tietenkin runsaasti Sibeliusta – Hämeenlinnan Sibelius-seura tarjoaa syyskaudella monipuolista musiikkia 12 tapahtumassa.

Esiintyjät ovat kotimaisten taiteilijoiden ja tutkijoiden parhaimmistoa kuten maineikkaat laulajat Tuomas Katajala ja Mari Palo ja kirjailija Panu Rajala.

Seuran syksy on ennätyksellisen vilkas, sillä konserttien ja esitelmien lisäksi järjestetään vielä yhteislaulutapahtumia.

Tapahtumapaikkoina ovat Wetterhoffin Kutomo, Raatihuone ja Sibeliuksen syntymäkoti.

Syyskausi alkaa 23.8. Marjuska Santalan kvartetin uudella laulumusiikilla, jossa on monipuolisia vaikutteita jazzista ja kansanmusiikista alkaen. Yhtye julkaisi juuri toisen levynsä, jonka säveltäjinä ovat Marjuska Santala ja Tommi Varjola. Omien tekstien lisäksi mukana on Eila Kivikk?ahon runoja.

– Ensimmäinen levy oli seesteinen, tässä on revittelyä ja rohkeitakin kokeiluja, Marjuska Santala kuvailee uutta musiikkiaan.

Konsertti on Wetterhoffin Kutomossa tiistaina 23.8. kello 19.

Sunnuntaina 4.9. alkaa Sibeliuksen syntymäkodin matineoiden sarja jousikvartetti Utu Quartetin soitolla.

Matineat ovat nyt entistä monipuolisempia, sillä Sibeliuksen lisäksi kuullaan myös mestarin oppilaiden ja aikalaisten musiikkia. Matineoita on seitsemän, joista viimeinen kuullaan 20.11.

Tuomas Katajala konsertoi kotikaupungissaan pitkästä aikaa 2.10. Hienoa kansainvälistä uraa tekevä tenori esittää pianisti Kristian Attilan kanssa suomalaisia lauluja.

Kantaesityksensä saa Sibelius-seuran Jukka Linkolalta tilaama uusi laulu Eino Leinon runoon. Leinosta kertoo 11.10. hänestä hienon elämäkerran kirjoittanut Panu Rajala. Tilaisuudessa kuullaan myös Elina Arlinin uusia lauluja Leinon runoihin.

Monipuolisuudestaan tunnetut sopraano Mari Palo ja pianisti Jukka Nykänen esittävät syksyn inspiroimia lauluja. Niiden lomassa lausutaan runoja ja muita tekstejä syksystä.

Syyskauden päätteeksi juhlitaan Sibeliusta syntymäpäivän aattona 7.12. monipuolisella kattauksella kamarimusiikkia ja lauluja.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.