Lauantai 09.12.2023
Nimipäivät: Anna, Anne, Anni, Anu, Anneli

Tuuli:
 

Sari Rautio ja Reijo Turunen kaupungin tanssitaiturit

Kauppakeskusta Tavastilassa perjantaina järjestetty Tanssi tuttujen kanssa -tapahtuma oli yleisömenestys. Samalla selvisi kaikille, että kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sari Rautio on loistava tanssija. Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Iisakki Kiemunki oli toinen paikallisjulkkis, joka uskaltautui kisaan. Tuloksena oli arvostusta siviilirohkeudesta ja asenteesta, mutta tanssitaidoista saadut pisteet eivät kantaneet aivan palkintosijoille.

Sari Rautio nautti täysin sydäminen Tanssii Tuttujen kanssa -kisasta. Taidotkin olivat omaa luokkaansa...parina Pivotk-kerhon Reijo Turunen.

Sari Rautio nautti täysin sydäminen Tanssii Tuttujen kanssa -kisasta. Jo esittäytyminen tuomaristolle viesti sitä, että pari osallistui kisaan ilo pinnassa ja voitto mielessä. …Sari Raution parina Pivotk-kerhon Reijo Turunen.

Illan valovoimaisin pari ylsi myös tanssitaitojen puolesta voittoon: Sari Rautio ja Reijo Turunen.

Illan valovoimaisin pari ylsi myös tanssitaitojen puolesta voittoon: Sari Rautio ja Reijo Turunen.

Muut Pivot-kerhon tanssijoiden koulimat kilpailijat olivat Siron kauppiasyrittäjä Anne Kalliomäki parinaan Juha Poutiainen, Linnan Kehityksen Tomi Virtanen parinaan Taina Verho ja taiteilija Elina Arlin parinaan Marko Bärn.

Kukin pari esitti koreografiansa sekä vakiotanssiin ja lattariin. Pari Sari Rautio-Reijo Turunen näytti heti ensimmäisen kierroksen quickstepillä, että kilpailee voitosta. Tuomaristo oli samoilla linjoilla: esitys oli rento ja siitä välittyi iloa yleisölle asti. Vaikutti jopa siltä, että Sari Rautio oli se, joka vei -kertakaikkisen loistava esitys.

Sari Rautio kertoikin harrastaneensa “Oulun-vuosina” kilpatanssia pari vuotta.

-Kävinpä tänä kesänä muutaman kerran myös lavatansseissa.

Kakkosena voitto varmistui samballa, josta tuomariston puheenjohtaja, ammattitanssija Katja Koukkula löysi rytmiin kuuluvia hienouksia aina “botafogoa” myöten. Kyse oli askelkuviosta.

Hyväksi kakkoseksi nousivat voittajaparin vieressä onnittulejua vastaan ottaneet Tomi Virtanen ja Taina Verho.

Hyväksi kakkoseksi nousivat voittajaparin vieressä onnittulejua vastaan ottaneet Tomi Virtanen ja Taina Verho.

Kakkossijan verran pisteitä keräsi Hämeenlinnaan vuosi sitten Linnan Kehityksen yrityspuolen tehtäviin palkattu Tomi Virtanen, joka tanssi parinaan Taina Verho.

Tomi Virtasen parityöskentely ei vielä oikein matsannut ensimmäisen valssin alkutahtien aikana. Muutaman lämmittelykiepautuksen jälkeen Taina Verho sai partnerinsa kuitenkin samoille iskuille ja pari poistui tauolle aplodien kera.

Jotain mystistä tapahtuikin sitten takahuoneessa, sillä Tomi Virtasen jive sai yleisön hihkumaan -ihastuksesta. Tuomaristo kiinnitti erityistä huomiota Virtasen jalka- siis pakaratyöskentelyyn.

Pivotkerhon huippupari Elias Husgafvel-Alessandra Kuutschin esiintyivät kisan lomassa. Paria valmentaa tunnettu tanssijapariskunta Jussi Väänänen-Katja Koukkula.

Pivotkerhon huippupari Elias Husgafvel-Alessandra Kuutschin esiintyivät kisan lomassa. Paria valmentaa tunnettu tanssijapariskunta Jussi Väänänen-Katja Koukkula.

Loppusijoitukset menivät kutakuinkin tasan. Esitykset olivat hyvin erilaisia. Jopa erikoisia, sillä Iisakki Kiemunki ja parinsa Niina Kärnän foxtrot oli enemmänkin performanssi.  Koreagrafia oli tehty Amy Winehousen musiikkiin.

Eikä kylmäksi jättänyt sitten toinenkaan numero, johon kaupunginvaltuuston puheenjohtaja kirmasi hippilookissa Hanoi Rocksin tahdissa. Tanssi oli cha cha, mutta pari oli ottanut suuria vapauksia ja veikin tunnelmat kohti pikkutuntien biletystä.

Elina Arlin ja Marko Bärn saivat Katja Koukkulalta illan parhaimmat yksittäispisteet hyvin taiteellisella esityksellään, jossa pukeutumisella on suuri merkit.

Anne Kallio-Lehtimäki-Juha Poutiainen olivat valinneet tansseiksi vaativat tangon ja rumban, joissa parin energiat eivät täysin kohdanneet. Anne Kallio-Lehtimäki tunnustikin olevansa tanssijana ikään kuin polun alussa. Rohkeutta parilla kuitenkin oli, sillä Besame mucho -kappaleessa oli laitettava kroppa peliin jopa jalkalukkoa myöten.

Tuomarina leikkimielisessä Tanssii Tuttujen kanssa -kisassa toimivat ammattitanssija Katja Koukkula, imagokouluttaja Isa Karlsson ja Ilkka Peltoniemi Reska.fi-julkaisusta.

Teksti ja kuvat: Ilkka Peltoniemi 

1 kommentti

  1. Katselija:

    Oikaisu kyseiseen artikkeliin: toiseksi sijoittuivat Elina Arlin ja Marko Bärn, jotka olivat myös yleisön huutoäänestyksen voittajia.

     

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.