Lauantai 18.05.2024
Nimipäivät: Erkki, Eero, Eerika, Eerik, Eerikki

Tuuli:
 

Sairaanhoitopiiri palkitsi Potilas ensin -osaajia ja kouluttajia

Lasten reumatautien työpari Johanna Kärki (vas.) ja Teija Kalliosaari olivat yleisön ylivoimaisia suosikkeja Potilas ensin -palkinnon saajiksi. Kalliosaari nimettiin hiljan myös Vuoden reumahoitajaksi valtakunnallisesti.

Potilas ensin -toimintakulttuuria vietiin ansiokkaasti eteenpäin Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirissä vuoden 2016 aikana. Potilas ensin -ajattelua on kehitetty vuodesta 2015 lähtien ja kiteytetysti se tarkoittaa, että jokaista asiaa ja palvelua tarkastellaan kokonaisuutena asiakkaan näkökulmasta ja asiakkaan etu ohjaa kaikkea toimintaamme.

Parhaita käytäntöjä ja yksittäisiä tekoja halutaan myös palkita. Tällä kertaa etsittiin yksittäisiä henkilöitä tai työyhteisöjä, jotka ovat toimineet esimerkillisesti ja palkitsemisen arvoisesti. Ehdotuksia palkittavista henkilöistä ja yksiköistä saivat esittää sekä potilaat ja heidän läheisensä että oma henkilökunta.

Ehdotuksia tuli kymmenittäin niin sosiaalisen median, sähköpostin kuin yksiköiden vastaanottojen kautta paperilomakkeilla. Valituiksi tulleet palkittiin sairaanhoitopiirin hallituksen kokouksen yhteydessä tiistaina 21. helmikuuta. Palkittavat henkilöt saivat kunniakirjojen lisäksi Pentikin Suomi 100 -tuotteet. Yksiköt saivat käyttöönsä tuhannen euron määrärahan työhyvinvoinnin kehittämiseen.

Asiakkaiden valinnat

Johanna Kärki ja Teija Kalliosaari

Lasten reumatautien poliklinikan työpari sai lukuisia mainintoja asiakaspalautteissa. Lääkäri Kärkeä ja reumahoitaja Kalliosaarta kuvailtiin muun muassa ?kohtaamisen ammattilaisiksi, jotka saavat lapsen rauhalliseksi ja osaavat selittää asiat niin, että lapsi ymmärtää.? Kaksikko osaa palautteen mukaan tukea myös vanhempia, ja auttavat myös puhelimitse.

Synnytystoiminta

Asiakkaiden esityksissä keskussairaalan äitiyspoliklinikka, synnytysosasto ja vastasyntyneiden teho-osasto saivat useita ylistäviä palautteita kiitollisilta asiakkailta. Synnytystoimintaa kiiteltiin laadukkaan hoidon lisäksi ?lämpimästä ja ystävällisestä tunnelmasta, rauhallisuudesta ja mahtavista työntekijöistä?. Esityksissä mainittiin useita lääkäreitä, kätilöitä ja hoitajia nimeltä.

KHSHP:n palkitsemisgaalassa riitti tyytyväisiä hoitoalan ammattilaisia.

Henkilöstön valinnat

Terttu Viholainen

Naistentautien poliklinikan perushoitaja keräsi eniten ehdotuksia työyhteisöstään. Viholaisesta mainittiin muun muassa, että ?Tertusta löytyvät kaikki hyvän hoitajan ominaisuudet: hän on ystävällinen ja huomaavainen, myös työtovereitaan kohtaan, ja asettaa aina potilaan etusijalle.?

Sulevi Finnilä

Teknisten palvelujen erikoisammattimies on kantanut huolta potilaiden turvallisuudesta esimerkillisellä tavalla, esimerkiksi kiinnittämällä huomiota vaaratilanteisiin, joita saattaa osastoilla syntyä nostettaessa potilaiden sänkyjen päitä. Finnilän aloitteesta asennetaan osastojen kaasukourujen ympärille suojakaiteet em. vaaratilanteiden ehkäisemiseksi.

Nina Fonsell

Osasto 6A:n apulaisosastonhoitajaa kehuttiin esityksissä ?hoitotyön ja johtamisen kehittäjäksi joka on panostanut hiljaisen raportoinnin ja yhteisöllisen, ergonomisen työvuorosuunnittelun kehittämiseen koko organisaatiossa?. Fonsellin työssä korostuu myös laadukas kirjaaminen potilaan parhaaksi ja moniammatillinen yhteistyö.

Mia Ehrnrooth

Suusairauksien poliklinikan ylilääkäri on kehittänyt immunosuppressiivista hoitoa tarvitsevien potilaiden hoitopolkua järjestämällä pikaisen hampaiston hoidon ennen lääkityksen aloittamista. Näin lääkehoito on päästy aloittamaan 6?12 kuukautta aiempaa aikaisemmin.

Leikkaus- ja anestesiayksikkö

Henkilökunta perusteli vuoden Potilas ensin -yksikön valintaa rohkealla ja ponnekkaalla potilasturvallisuuden kehittämisellä. Vuoden aikana rakennettiin muun muassa oma ISBAR-työkalu siirtoraportointiin.

Naistentautien ja synnytysosaston Marian Jaalama palkittiin Vuoden kouluttajalääkärinä.

Vuoden kouluttaja -palkinnot

Marian Jaalama

Naistentautien ja synnytysosaston osastonlääkäri sai eniten mainintoja erikoistuville lääkäreille tehdyssä Vuoden kouluttajalääkäri -kyselyssä. Jaalama on oma-aloitteisesti ottanut erikoistuvien lääkärien kouluttamisen tehtäväkseen, ollut tekemässä heille perehdytysopasta ja aloittanut opiskelun saadakseen kouluttajalääkäripätevyyden.

Fysiatrian yksikkö

Fysiatrian Hämeenlinnan yksikössä on kehitetty vuosien ajan määrätietoisesi opiskelijoiden perehdytystä ja ohjausta. Potilaita hakeutuukin Hämeenlinnaan useista ammattikorkeakouluista ja palaute niin sanotuissa Cles-kyselyissä on hyvää. Ohjauksen osaajat -koulutuksen on käynyt neljä yksikön työntekijää.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.