Maanantai 15.07.2024
Nimipäivät: Rauni, Rauna

Tuuli:
 

Ruununmyllyllä aloitettu kivikoulun vanhan osan purku

Ruununmyllyllä puretaan ja peruskorjataan kouluja. Kuva: Reska.fi arkisto / Juha Reinikainen.

Ruununmyllyllä on alettu purkaa kivikoulun vanhaa osaa. Purettava vanha kivikoulu on rakennettu 1950-luvulla. Rakennus on ollut viime vuodet pois käytöstä sisäilmaongelmien vuoksi.

Kun purkutyöt valmistuvat, alkaa kivikoulun uuden osan peruskorjaus. Vuonna 1992 rakennettu laajennusosa peruskorjataan täysin. Vain vanha runko säästetään ja kaikki muu uusitaan talotekniikkaa myöten. Rakennuksen kylkeen tehdään uusi talotekniikkaosa ja ilmanvaihtokonehuonetta laajennetaan. Rakennuksen katolle sijoitetaan aurinkopaneelit. Koulutyön peruskorjatussa kivikoulussa on määrä alkaa tammikuussa 2025.

Saneerauksen aikana uusitaan myös pihassa olevat ministadion ja talvisin luistelukäyttöön jäädytettävä pelikenttä. Alueelle istutetaan puulajipuisto, jonka tieltä siivotaan pois risukkoa ja poistetaan huonokuntoisia puita. Lisäksi piha-alueelle asennetaan uusia leikki- ja kuntoiluvälineitä, kuten pomppumatto ja streetworkout-välineet. Pihaan myös tulee pituushyppypaikka ja juoksurata.

Ruununmyllyn koulussa opiskelee yli 300 oppilasta vuosiluokilla 1-6 ja opetushenkilöstöä on lähes 30. Lisäksi koulun pihapiirissä on eskari ja neuvola. Hankkeessa peruskorjattavien tilojen koko on 1.750 km2 ja tavoitebudjetti koko hankkeelle on 6,5 miljoonaa euroa.

Rakennuttaja on Hämeenlinnan kaupungin tilapalvelut. Pääurakoitsijana toimii Rakennus Oy Antti J. Ahola ja pää- ja arkkitehtisuunnittelun tekee RCO Oy arkkitehtitoimisto.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.