Maanantai 29.05.2023
Nimipäivät: Oiva, Oliver, Olivia
Hämeenlinna
Pilvistä
10°C
Tuuli: 5 m/s WNW
 

RKP ja kokoomus vaaliliittoon Hämeenlinnassa

Kokoomuksen Hämeenlinnan Kunnallisjärjestö ja Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen Hämeen paikallisosasto ovat sopineet vaaliliitosta Hämeenlinnassa.

Puolueet lähtevät vaaleihin listalla, jolle kokoomus asettaa 74 ehdokasta ja RKP kaksi.

Petteri Kaleva iloitsee vaaliliiton synnystä.

-On ilahduttavaa, että olemme sopineet vaaliliitosta kokoomuksen kanssa. Meillä on pitkä perinne hyvästä yhteistyöstä, ja tämän vaaliliiton avulla voimme vahvistaa molempien porvarillisten puolueiden asemaa Hämeenlinnassa ja Hämeessä. On myös tärkeää, että äänestäjillä on mahdollisuus äänestää RKP:n ehdokkaita Hämeenlinnassa tulevissa vaaleissa, toteaa RKP Hämeen varapuheenjohtaja Petteri Kaleva.

Vaaliliitto on luonteeltaan tekninen, ja molemmat puolueet mainostavat itsenäisesti omien tunnustensa alla ja tekevät omat kuntavaaliohjelmansa. Puolueet pyrkivät yhteistyöhön myös vaalien jälkeisissä luottamuspaikkaneuvotteluissa.

– Olemme tyytyväisiä sopimaamme vaaliliittoon, linjaa kokoomuksen Hämeenlinnan kunnallisjärjestön puheenjohtaja Antti Ahonen.

Kokoomuksen ja RKP:n vaaliliitto tavoittelee Hämeenlinnan suurimman listan asemaa, molempien puolueiden aseman vahvistamista ja yhteensä kahtakymmentä valtuutettua. Viime vaaleissa kokoomuksen oma lista oli Hämeenlinnan suurin.

– Koemme Hämeenlinnan Kokoomuksen piirissä, että RKP:n kanssa olemme keskeisistä talouspoliittista asioista, kuten verotuksen keventämisen tarpeesta samankaltaisilla linjoilla. Puolueilla on omat näkemyksensä ja ohjelmansa, mutta uskon, että vaaliliitto mahdollistaa molempien puolueiden, ja sitä kautta porvarillisten arvojen vahvistamisen Hämeenlinnan kaupunginvaltuustossa, Ahonen sanoo.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.