Lauantai 27.04.2024
Nimipäivät: Merja

Tuuli:
 

RAVINTOLAÄÄNESTYS: Vuoden uudistaja on Uoma

Reska.fi:n ravintolaäänestyksessä 2021 haettiin myös Hämeenlinnan ravintolamaailman parasta uudistusta tai uudistajaa. Vastausten määrä jäi 71 ääneen ja äänet jakautuivat huomattavan isolle määrälle eri kohteita. Vastausten kirjo heijastaa silti myös sitä, että koronan alla painiessakin Hämeenlinnan ravintolaelämässä nähtiin paljon uutta.

Vuoden uudistaja 20 äänellä ja selvällä erolla seuraaviin on Ravintola Uoma. Vuoden ruokaravintolana viime vuonna palkitun Uoman toiminta perustuukin vahvasti jatkuvalle uudistumiselle. Menut kokeilevia ja tasokkaita, tiivistää yksi vastaaja.

Uoman ravintoloitsija Joakim Parkkonen sanoo, että Hämeenlinnan ravintolakulttuuri on kehittynyt hurjasti parempaan suuntaan kolmen viimeksi kuluneen vuoden aikana. – Kun korona on ohi, ravintolat kilpailevat yhdessä pahinta vihollistamme eli kotisohvaa vastaan, hän toteaa.

Viime vuonna kokeilevuus osin oli myös olosuhteiden aiheuttamaa.

– Kun asiakaspaikkoja piti vähentää ravintolan puolella, kehitimme takeawayt joita olisi parhaimmillaan mennyt enemmän kuin ehdimme tehdä, kertaa ravintoloitsija Joakim Parkkonen.

Arkilounaat Uomassa olivat huippusuosittuja vielä kesällä, mutta rajoitusten ja etätyösuositusten astuttua voimaan väheni väki myös lounailta.

– Alkusyksystä jätimme lounaat kokonaan pois ja marraskuussa käynnistimme perjantain ja lauantain viikonloppulounaat. Illallista tarjoamme torstaisin, perjantaisin ja lauantaisin, kertoo Parkkonen.

Alkuviikolla Uoma palvelee tilauksesta pieniä ryhmiä.

Koronan painaessakin periaatteena Uomassa on ollut myös kehittää uusia ruokalajeja, samalla vanhaa vaalien.

– Uusia juttuja meillä on tulossa tänäkin vuonna julki, hän lupaa.

Toisen sijan 9 äänellä jakoivat kaupunkikeskustan ravintolauutuudet Keto Boulevard (Trendikästä keto-ruokaa, Suomen ensimmäinen) ja Nordic Smokery Bistro (Uusi konsepti kiinnostaa aina ja savustus on lähellä sydäntä).

Kaikissa kategorioissa hyvin menestynyt Kellariravintola Hällä ylsi uudistuskategoriassa viidellä äänellä neljänneksi, perusteluina muun muassa: Vaihtuva menu, kuitenkin myös perusvaihtoehtoherkut ovat listalla.

Uusien trendiravintoloiden lisäksi Hämeenlinnan ravintolaelämää väritti viime vuonna tv-julkisuus. Valtakunnan julkkis Hans Välimäki sai henkilöistä eniten ääniä, 3. Hänen kehuttiin tuoneen näkyvyyttä ja tehneen Cantina Pannuhuoneen päivityksen. Paikallisista keittiöosaajista 2 ääntä uudistuskategoriassa sai Tasolounaan ammattilainen Mape Paappanen. Yhden henkilökohtaisen äänen sai myös Joakim Parkkonen, Anssi Nykopp ja Urpo Nurmiranta.

Kahden äänen saaliiseen ravintoloista pääsivät Fifth Avenue, Hemma ja Piparkakkutalon uudistus.

Hämeenlinnan ravintolamaailman paras uudistus tai uudistaja

1) Ravintola Uoma 20. Menut kokeilevia ja tasokkaita.

2) Keto Boulevard 9. Trendikästä keto-ruokaa, Suomen ensimmäinen.

2) Nordic Smokery Bistro 9. Uusi konsepti kiinnostaa aina ja savustus on lähellä sydäntä.

4) Hällä 5. Vaihtuva menu, kuitenkin myös perusvaihtoehtoherkut ovat listalla.

5) Hans Välimäki 3. Näkyvyys ja Pannuhuoneen päivitys.

6) Fifth Avenue 2. Tekemistä kaikille, ruoka, keilaus, lasten leikkipuisto, biljardi, sauna.

6) Hemma 2. Vegaanisia ja maukkaita salaatteja.

6) Mape Paappanen 2. Tasolounaan ammattilainen.

6) Piparkakkutalon uudistus 2. Avaaminen pitkän kiinniolon jälkeen.

10) Anssi Nykopp (Eversti) 1.

11) Bora 1.

11) Cantina Pannuhuone 1.

11) Joakim Parkkonen 1.

11) Kotipizza Kauriala 1.

11) Lounasmesta 1.

11) McDonald´s itsepalvelukassa 1.

11) Myllytupa 1.

11) Popino 1.

11) Rax 1.

11) Sawaddee 1.

11) Take away myynnin yleistyminen osaltaan olosuhteiden pakosta 1.

11) Torille viime kesänä avatut terassiravintolat sekä Mahlian puiston kesäterassi. Selkeä piristys Hämeenlinnan kesäterassivalikoimaan 1.

11) Ulkomaiset keittiöt esim. Goodmanissa 1.

11) Urpo Nurmiranta 1.

11) Uusi drive-in Hesburger Hämeensaari 1.

11) Wolt 1.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.