Tiistai 25.06.2024
Nimipäivät: Uuno

Tuuli:
 

RAVINTOLA VERKA: Aitoja makuja ja hyviä viinejä

Ravintola Verka sekä Ville Hatakka (vas.), Joakim Parkkonen, Zerihun Tuomela ja Mika Häyry haluavat tarjota hyvistä raaka-aineista tehtyä ruokaa.

Verkatehtaalla viime lauantaina avautunut Ravintola Verka on syntynyt ideasta luoda Hämeenlinnaan tasokas iltaravintola. Ravintoloitsijoiden Zerihun Tuomelan ja Joakim Parkkosen idea jalostui noin vuoden ajan, ja nyt Verkatehtaan Kehräämön viidennessä kerroksessa toimii laatuviineihin, pääasiassa pohjoismaiseen keittiöön, lautaslounaisiin ja yksityistilaisuuksiin panostava ravintola.

? Lounas on lähtenyt pyörimään ihan älyttömän hyvin ja tupa on ollut täynnä. Lounastajat ovat jo tehneet myös pöytävarauksia, iloitsee Tuomela.

Verka tarjoaa lautaslounasta ja yhtenä vaihtoehtona on säännöllisesti lohi. Muina päivittäin vaihtuvina lounasvaihtoehtoina on tarjolla liha- ja kasvisruokaa. Alkusalaatin saa koota perinteiseen tyyliin itse.

? Moni on tykästynyt lautaslounaaseen, koska silloin ei tule syötyä yhtä paljon kuin usein buffetista, kertoo Tuomela.

Ravintoloitsijoiden lisäksi ravintolan vakiokasvoihin kuuluvat hovimestari Mika Häyry ja Ville Hatakka. Nelikko pyörittää Verkaa arkipäivisin, viikonloppuisin töissä on myös ekstraajia.

? Meitä kaikkia yhdistää se, että olemme olleet aina ruoan ja viinin ystäviä, kertoo monille hämeenlinnalaisille jalkapallon parista tuttu Tuomela.

Ensi kuussa hän saa yhdistää työnsä ja entisen leipälajinsa, kun Verkaan tulee uusia viinejä.

? Meille tulee silloin myös Andrés Iniestan perheen viinitilalla tuotettuja viinejä. Olen aivan innoissani, myöntää Tuomela.

Menujen oheen on laadittu viinipaketit ja Ravintola Verka tarjoaa myös kellariviinilistan, jonka vanhimmat viinit ovat 90-luvun alkupuolelta.

Viininjuojat siis ovat tervetulleita Verkaan siinä missä ruokailijatkin.

? Keittiömme on keskiviikosta lauantaihin auki kello 22 asti ja viiniä voi nauttia kello 23 saakka.

Keittiön herra on Joakim Parkkonen, joka on Hämeenlinnassa työskennellyt muun muassa Piparkakkutalossa, Turengin Asemalla ja Tawastia Bankilla.

? Pääosassa on pohjoismainen keittiö, mutta mukana on helmiä myös muualta maailmasta. Käsintehtyä, maukasta ruokaa, aitoja makuja ja raaka-aineita. Myös laitteet keittiössämme ovat huippuluokkaa, Parkkonen kertoo.

Paikallisten tuottajien raaka-aineita Verka aikoo käyttää aktiivisesti ja suunnitteilla on Parkkosen mukaan myös tilavierailuja, jotta seudun tarjonnasta tulee mahdollisimman hyvä käsitys.

Verka tarjoaa lounasta jokaisena arkipäivänä, mutta maanantaisin ja tiistaisin ilta on varattu tilausravintolakäyttöön. Sunnuntaisin ravintola on avoinna vain tilauksesta.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.