Torstai 25.04.2024
Nimipäivät: Markku, Marko, Markus

Tuuli:
 

RAFLAT: Ravintola OMin uudella listalla on intohimona Goa

Tandoori Chicken Tikka on yksi OMin uuden listan herkuista. Kokki Rozariolle ruoanvalmistuksen aitouden ja perinteiden vaaliminen on kunnia-asia.

Tandoori Chicken Tikka on yksi OMin uuden listan herkuista. Kokki Rozariolle ruoanvalmistuksen aitouden ja intialaisten perinteiden vaaliminen on kunnia-asia.

Korianteri, kookos, chili, etikka. Ainakin nämä maistuvat intialaisen Ravintola OMin ensi viikolla käyttöön otettavalla uudella listalla nykyistä enemmän. Vähän yli vuoden ajan OMissa työskennellyt Rozario on saanut luoda uutta listaa goalaista makumaailmaa mukaillen.

Rozario kuvailee, että uudella listalla on niin moguliajalta innoituksensa saaneita ruokia kuin modernin keittiön gourmet-herkkujakin. Rozarion intohimona on säilyttää aitous, jolla ruokaa on valmistettu ja maustettu Intiassa vuosisatoja sitten. Goassa mies on aikanaan asunut yli 20 vuotta.

? When each meal was a feast, and feast was a wow, hän kiteyttää englanniksi.

Ravintola OMin keittiössä kokkaa Rozarion lisäksi Mahendra Nath (vas.) joka aloitti työt maanantaina.

Ravintola OMin keittiössä kokkaa Rozarion lisäksi Mahendra Nath (vas.) joka aloitti työt Hämeenlinnassa maanantaina.

Jokainen ateria OMissa on juhlaa sekä vauta, ainakin jos ravintolan kehityskaarta seuraa. Ravintoloitsija Satu Gaonkar kertoo, että OMin aukioloajat laajenevat taas pian.

? Aukioloajat pidentyvät perjantaina ja lauantaina, eli ruokaa saa noutaa tai syödä paikan päällä iltaan asti.

Pikkujoulukauden aikaan kannattaa huomioida, että OMin palvelu venyy myös yksityistilaisuuksiin varsinaisten aukioloaikojen ulkopuolellakin.

Tärkeä askel OMille olivat B-oikeudet, esimerkiksi intialaisen King Fisherin maut sopivat ravintolan makumaailmaan loistavasti. Modernia aikaa edustaa ruokien lisäksi myös vasta käyttöön otettu kymppitägi.

? Meiltä pyydettiin kanta-asiakaskortteja ja vastaavia, mutta hyppäsimme suoraan sähköiseen aikakauteen, Satu Gaonkar sanoo.

Ensi vuoden loppuun asti voimassa olevalla tägillä lounasruokailu tulee kertaa kohti aavistuksen halvemmaksi kuin ateriat yksittäin maksaen.

Pinja Pärssinen näyttää, miten OMissa voi tägittää itsensä syömään. Kymppitägi irtoaa 90 eurolla ja on voimassa vuoden 2017 loppuun.

Pinja Pärssinen näyttää, miten OMissa voi tägittää itsensä syömään. Kymppitägi irtoaa 90 eurolla ja on voimassa vuoden 2017 loppuun.

Yksi OMin kehityksen mukana elänyt yritys on Visamäessä toimiva Ambientia Oy. Yrityksen hallituksen puheenjohtaja Kari Kaartinen arvioi, että OMista on näinä päivinä tullut Ambientian Hämeenlinnan toimipisteen noin 150 työntekijän suosituin sopimusravintola.

? Olemme olleet OMin asiakkaita ravintolan alusta asti ja meillä on kokemusta OMista myös tilausravintolana.

Muun muassa Ambientian henkilöstömäärän viime vuosien kasvu näkyy Satu Gaonkarin mukaan myös ravintolan asiakasmäärissä. Kari Kaartinen puolestaan sanoo, että hyvät ruokailumahdollisuudet ovat osa henkilöstön viihtyvyyttä.

? Työviihtyvyys on meille erityisen tärkeää, koska henkilöstökustannukset ovat noin puolet liikevaihdostamme, hän kuvailee.

Intialainen ruoka on paitsi monen mielestä maukasta, hyvää myös ravintoarvoiltaan. Kokki Mahendra Nathin käsissä annos Tandoori Chicken Tikkaa.

Intialainen ruoka on paitsi monen mielestä maukasta, hyvää myös ravintoarvoiltaan. Kokki Mahendra Nathin käsissä annos Tandoori Chicken Tikkaa.

Laadukkaisiin raaka-aineisiin luottavan OMin ruoat ovat myös ravintoarvoiltaan hyviä. Erikoisruokavaliota kaipaavat aterioitsijat on niin ikään huomioitu.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.