Lauantai 18.05.2024
Nimipäivät: Erkki, Eero, Eerika, Eerik, Eerikki

Tuuli:
 

RAFLAKISA: Popino, Hällä ja Pipari edelleen Hml:n parhaimmistoa

Hämeenlinnan parhaiden ruokapaikkojen nokkimisjärjestys pysyi vuoden 2016 ravintolaäänestyksessä ennallaan. Kolmen kärki on tuttu: Popino, Hälläholvi ja Piparkakkutalo. Etnisistä ravintoloista kärkipaikan jakaa kaksi thairavintolaa Sawaddee ja Sabai Sabai.

Popino on edelleen 1246 äänestäneen mielestä Hämeenlinnan paras ruokaravintola. Erinomaiseksi sen arvioi 318 äänestäjää, hyviä arvosanoja se sai 200.

Hälläholvia äänestettiin luvuin 182-209 ja Piparkakkutaloa 127-242.

Seuraavilla sijoille tulivat 4. Vanajanlinna (erinomainen 79-hyvä 131), 5. Fresno (71-206), 6. Pancho Villa Sibeliuksenkatu (38-174).

Kaupungin paras ruokaravintolakisa oli viime vuoden toisinto. Kolme kärki on Popino, Hälläholvi ja Piparkakkutalo. Kokonaisuus on maun, visuaalisuuden, palvelun ja hinnan yhteistulos.

Etnisten ravintoloiden kesken käytiin tiukkaa kisaa aina ravintoloiden omaa some-kampanjointia myöten.

Voiton jakavat kaksi thairavintolaa.

Sawaddeen ja Sabai Sabain kannattajakunnan äänestysaktiivisuus oli omaa luokkaansa, sillä ne aktivoivat yleisöä eniten. Tasapeli on tuomariratkaisu, jossa piti huomioida samoista ip-osoitteista tulleet äänet. Oikaisun jälkeen molemmat päätyivät äänimääriin (198-159).

3.sijalle nousi Visamäessä toimiva intialaisravintola OM (100-100), 4. Hampurilaisravintola Fifth Avenue (75-147), 5. Nepalilaisravintola Himalaya (70-174), 6. Dragon Chinese (62-212), 7. Nepalilaisravintola Siddhartha (37-96).

Tuoretta, isoa ja maistuvaa. Burger Cornerin hittituote ovat hampurilaiset.

Myös parasta hampurilaispaikkaa kysyttiin. Lukuisten vastausten perusteella kannattaa suunnata joko Tiiriöön Fifth Avenuehen, Goodmanin Fontanasiin tai Cantina Fiestaan tai keskustan Fresnoon ja kesällä Popino Street Foodiin. Paljon ääniä sai myös Burger Corner.

Kysyimme myös Vuoden Ravintolatekoa. Erityistä keittiösankaruutta tai uutta ravintolakonseptia ei viime vuodelta noussut esiin.

Raatihuoneenkadun ravintoloitsijoiden kesäinen yhteistyö oli innostanut muutamaa äänestäjää. Muuten huomioitiin lähinnä ?halvat hanat? ja pidennetyt aukioloajat. Myös Piparkakkutalon remontin valmistuminen nostettiin esiin, mikä onkin ollut tavallaan myös kulttuuriteko.

Parempien ehdotusten puuttuessa Vuoden Ravintolateko ?kategoriassa jätettiin palkintopysti odottamaan vuoden 2017 urotöitä.

(Reska.fi) 

 

4 kommenttia

 1. Ellu:

  Miten voi olla kisan jurissa näin “päättämättömiä petejä”?? Että palkintoa ei jaeta. No ollaanhan me sankareita kaikki niin kuin laulusanoo.

   
 2. Lounastaja:

  Mihin se paras lounaspaikka
  Äänestys hävisi???????????

   
 3. Lounastaja:

  Eihän tänä vuonna ollut sarjaa etninen ravintola?
  Ihan omituinen koko äänestys tulos.. / tiedottaminen..

   
 4. Lempi Ruoka:

  Mikä seuraava iso trendi texmexin street foodin ja burgereiden jälkeen, tutkikaapa toimituksesa sitä.

   

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.