Maanantai 20.05.2024
Nimipäivät: Lilja, Karoliina, Lilli

Tuuli:
 

Raatihuoneenkadun muuttaminen terassikaduksi olisi kädenojennus ravintoloille ja keskustan elävöittäjä

Raatihuoneenkadun varrella sijaitsee muun muassa Nooran Viinibaari, jolla on ollut hyvin rajattu kipottelualue ulkona jo aiemmin.

Hämeenlinnan kaupunginhallitukselle esitetään, että Raatihuoneenkatu muutetaan terassikaduksi kesällä 2022. Vallankumoukselliselta kuulostava suunnitelma pohjautuu alun perin kesää 2021 varten tehtyyn valtuustoaloitteeseen. Aloitteen käsittelyn aikana kaupungin virkamiehistö on yrittänyt muun muassa siirtää ideaa toteutettavaksi Hämeensaareen, mutta nyt kaupunginjohtaja Olli-Poika Parviainen esittää, että kaupunginhallitus suosittaa valtuustolle aloitetta hyväksyttäväksi alkuperäisen idean mukaisesti ja sijoilla.

Terassikadusta tehtäisiin tarkempi suunnitelma yhteistyössä alueen yrittäjien ja asukkaiden kanssa. Kaupunkirakennelautakunta päätti kokouksessaan helmikuun 8. päivänä kannattaa aloitetta, vaikka alkuperäinen päätösesitys oli kielteinen. Aloitteen pohjana on idea tukea koronakriisistä kärsineitä ravintolayrittäjiä, ja olisihan vaikutus myös keskustaa elävöittävä?

Kaupunginhallitus kokoustaa ensi maanantaina.

Juha Reinikainen

Osoitteellisesti Linnankadun alussa, mutta käytännössä Raatihuoneenkadun varressa sijaitsee myös vuonna 2015 avattu Popinon terassiravintola.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.