Maanantai 20.05.2024
Nimipäivät: Lilja, Karoliina, Lilli

Tuuli:
 

Pysäköinti asemanseudulla halpenee

Hämeenlinnan Pysäköinti Oy on päättänyt yhdessä Hämeenlinnan kaupungin kanssa tarkistaa asemanseudun pysäköintituotteiden hinnoittelua. Rautatieaseman seudun pysäköinnin hinnoittelu on pysäköintiyhtiön mukaan herättänyt runsaasti keskustelua erityisesti pendelöitsijöiden keskuudessa.

Viipurintien eteläpuolella, Pikkujärventien ja Hilpi Kummilan tien varressa olevan Rataparkin hintoja tiputetaan huhtikuun alusta lähtien. Pysäköinti maksaa jatkossa yhden euron päivässä.

Myös Rataparkin päivä- ja viikkohintoja alennetaan. Kuukausi-, viikko- ja päiväpysäköintiä alueella voi ostaa automaatista tai mobiilisovelluksista. Hiekkakentällä oleva Rataparkki on käytettävissä toistaiseksi, mutta pysyvä ratkaisu se ei ole. Alue on VR:n omistama toimistotalotontti.

– Asemanseudun hinnoittelu on herättänyt paljon keskustelua ja etenkin pendelöitsijät ovat vaatineet rautatieasemalle kohtuuhintaista pysäköintiä ja nyt Rataparkin hinnoittelua päätettiin kaupungin pysäköintityöryhmässä laskea kolmanneksella, Hämeenlinnan Pysäköinti Oy:n toimitusjohtaja Ari Mielty kertoo.

Asemanrannan Pysäköintilaitos Pööli on runsaasta keskustelusta huolimatta otettu pysäköintiyhtiön mielestä pendelöitsijöiden osalta kohtuullisen hyvin vastaan viiden ensimmäisen toimintakuukauden aikana. Koronan vaikutuksesta huolimatta pendelöitsijöillä on Pöölissä nyt noin 60 kuukausi- tai vuosisopimusta.

Asemanseudun hinnoittelun muutoksen yhteydessä myös Pöölin hinnoittelua tarkistetaan päivähinnan osalta huhtikuun alusta lähtien. Vuorokauden pysäköinnin hintaa pudotetaan.

Parkkilaitos Pöölissäkin tiputetaan hintoja.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.