Tiistai 27.02.2024
Nimipäivät: Torsti

Tuuli:
 

Peräkonttikirppikseltä hyvä alku keskustan leikkipuistohankkeelle

Lauantaisen kansallisen siivouspäivän toritapahtuma Peräkonttikirppis toi Hämeenlinnan kauppatorille nelisenkymmentä kirppismyyjää. Aurinkoinen sää ja reipas big band -musiikki tekivät tilaisuudesta hyväntuulisen. Samalla Kaupunkikeskustayhdistys käynnisti keskustaan kaavaillun lasten leikkipuistohankkeen.

Peräkonttikirppiksellä vauhditettiin keskustan leikkipaikkahanketta.

Peräkonttikirppiksellä vauhditettiin keskustan leikkipaikkahanketta.

-Hyvä alku. Ehkä kuitenkin päivää pitää vielä säätää, palvelupäällikkö Sari Hagemeier pohti. Myyntipaikkojen maksullisuus verotti näytteilleasettajia, joista monet hakeutuivat siivouspäivän luonteen mukaisesti ex tempore -myyntipaikoille ilmaiseksi.

-Meille pieni pääsymaksu oli yritys kerätä pesämunaa lasten leikkipaikkahankkeen tueksi. Nyt taisivat kulut olla vielä tuottoja isommat, mutta hyvää pr:ää ja runsaasti yleistä kannatusta hanke on nostattanut. Jatkamme hanketta tukevien tapahtumien suunnittelua.

Myyjät olivat tyytyväisiä lauantain antiin. Yleisöä oli paljon ja sehän tiesi kauppoja.

Myyjät olivat tyytyväisiä lauantain antiin. Yleisöä oli paljon ja sehän tiesi kauppoja.

Kaupunkikeskustayhdistyksen mielestä keskustasta on unohdettu lähes tyystin lapset.  Ajatus on saanut vastakaikua myös kaupungin taholta, mikä avasi näkymät  kaavailla leikkipaikkaa peräti kauppatorille. Mihin sinne, on vielä monen palaverin päässä, mutta ajatus on toteuttamiskelpoinen.

Oma myyntipaikallaan teki kauppaa ehkä tapahtuman nuorin myyjä Topi Lehtonen. Kukkarossa vilahteli muutama seteli ja paljon kolikoita. -Ihan tyytyväinen olen. Keräsin rahaa päästäkseni Superparkkiin.

Oma myyntipaikallaan teki kauppaa ehkä tapahtuman nuorin myyjä Topi Lehtonen.

Leikki- ja puuhapaikkahanke jatkuu nyt niin, että rahoituspohjaa laajennetaan seuraavaksi hakemalla sille pääyhteistyökumppaneita. Myös yksityisille kansalaisille ja yhdistyksille etsitään osallistumismahdollisuutta. Ehkäpä Hämeenlinnassa vähän kokeillun yhteisörahoituksen avulla.

Millaisia leikkipaikkoja kaupunkeihin nykyään sitten rakennetaan?

Reska.fi -lehti kävi tutustumassa Mikkelissä viime kesänä avattuun Leijonapuistoon, joka sijaitsee kaupungin satamassa. Rahoitus on tullut paikallisten Lions-klubien ja kaupungin kukkarosta. Ohessa kuvia leikkipaikasta, jonka laivateemainen kiipeily- ja laskutteluteline mahtuu pehmustettuina alustoineen noin 20 x 20 neliön alueelle.

Mallia Mikkelistä ,jossa kesällä avatun Leijonapuiston kiipeilyteline on satamateeman mukainen.

Mallia Mikkelistä, jossa kesällä avatun Leijonapuiston kiipeilyteline on satamateeman mukainen ja vie tilaa suhteellisen vähän. Alusta on pehmustettu EU-vaatimuksen mukaisesti.

Leijonapuiston rahoittajina on Mikkelissä vapaaehtoistyötä tekevät Lions-klubit. Hämeenlinnassa etsitään myös leikkipuistolle pääyhteistyökumppaneita.

Mikkelin suuri leijonapuisto syntyi Lions-klubien ja kaupungin yhteistyöllä. Hämeenlinnassa voisi löytyä tila taustalla olevan kiipeilytelineen kaltaiselle ratkaisulle.

Teksti: Ilkka Peltoniemi, kuvat Yrjö Vaivila ja Ilkka Peltoniemi

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.