Lauantai 13.04.2024
Nimipäivät: Tellervo

Tuuli:
 

Parkkiperhosten kevät

Parkkiperhoset saattavat liidellä Hämeenlinnaan etuajassa.

Monen Itä-Suomen kaupungin kesäkaduilta tutut parkkiperhoset tekevät tuloaan myös Hämeenlinnaan. Parkkiperhonen pelastaa autoilijan parkkisakolta maksamalla aikansa ylittäneelle hieman lisää pysäköintiaikaa.

– Alun perin toiminta oli määrä käynnistää Hämeenlinnassa vasta kesällä 2015, mutta parhaillaan kartoitamme yritysten kiinnostusta lähteä mukaan jo tänä kesänä, parkkiperhosia paikallisesti markkinoivan Mediapaulit Oy:n yrittäjä Pauli Salokangas sanoo.

Parkkiperhosidea on lähtöisin Sveitsistä. Sieltä bisneksen toi Suomeen joensuulainen Synergis Oy vuonna 2001. Sittemmin toiminta on laajennut Itä-Suomessa jo useaan kaupunkiin. Parkkiperhosia voi tavata Joensuun ohella myös Mikkelissä, Jyväskylässä, Kuopiossa, Savonlinnassa ja Lahdessa.

Parkkiperhoset toimivat kummiyritystensä liikkuvina mainoksina ja vaatetetaan näiden väreihin. Pelastetun auton tuulilasiin he jättävät yhteistyöyrityksen logolla varustetun viestin, johon uusi pysäköintilappu on kiinnitetty.

– Tässä yhdistyy nokkela markkinointiviestintä, nuorten työllistäminen ja aurinkoinen kesä. Yrityksille tämä on mainio tapa rakentaa myönteistä imagoa. Muualla palaute on ollut erittäin myönteistä niin mukana olleilta firmoilta kuin pelastetuilta autoilijoiltakin, Salokangas sanoo.

Hämeenlinnassa yritykset ovat suhtautuneet parkkiperhosiin kiinnostuneesti.

– Se on ainakin ensituntuma. Siitä lähdetään, että reippaita nuoria nähdään potkulautoineen pörräämässä ensi kesänä myös meillä.

 

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.