Maanantai 15.07.2024
Nimipäivät: Rauni, Rauna

Tuuli:
 

Pääkirjaston remontti tuo kirjaston Wetterille

Kkirjaston informaatikko Ilkka Marjanen ja muu henkilökunta muuttaa pariksi vuodeksi Wetterhoffinkadulle. Kuva: Hämeenlinnan kaupunginkirjasto.

Hämeenlinnan pääkirjasto sulkeutuu Lukiokadulla lauantaista 1.9. alkaen peruskorjauksen vuoksi. Noin kaksi vuotta kestävän remontin ajaksi pääkirjasto siirtyy Wetterin kahteen alimpaan kerrokseen osoitteeseen Wetterhoffinkatu 2.

Osa kirjastopalveluista on käytössä Wetterillä jo maanantaista 3.9. alkaen. Tällöin siellä voi lukea sanoma- ja aikakauslehtiä, palauttaa aineistoa ja noutaa saapuneita varauksia. Kaikki kirjastopalvelut ovat käytössä marraskuun alusta lähtien. Tällöin myös kirjaston kokoelmat avautuvat asiakkaille. Wetterille tulee noin 80.000 kirjan kokoelma.

Hauhon, Kalvolan, Lammin, Nummen, Rengon ja Tuuloksen lähikirjastot palvelevat asiakkaita tavalliseen tapaan pääkirjaston muuton ja peruskorjauksen aikana. Myös Ellibs- e-kirjapalvelu sekä muut e-aineistot ovat normaalisti käytössä.

Muutto näkyy jo elokuussa pääkirjastossa. Esimerkiksi kirjaston kotiseutukokoelma on jo siirretty muihin tiloihin. Kotiseutukokoelman aineistoa saa marraskuun alusta alkaen luettavaksi tilaamalla sen kirjastoon.

Myös pääkirjaston käsikirjasto on jo muutettu. Wetterille tulee asiakaskäyttöön pieni käsikirjasto marraskuun alusta alkaen. Kirjaston mikrofilmit on siirretty Kansallisarkistoon.

Kirjaston pelitila Bunkkeri on suljettu perjantaista 31.8. alkaen. Siihen asti Bunkkerissa on pelitoimintaa alle 13-vuotiaille tiistaisin ja torstaisin kello 13?17. Yli 13-vuotiaat pääsevät pelaamaan maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin kello 15?20.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.