Tiistai 21.05.2024
Nimipäivät: Kosti, Konsta, Konstantin

Tuuli:
 

Museo111 tarjoaa löytöjä kokoelmista

Hämeenlinnan kaupunginmuseolla on tallennettuina kokoelmissaan yli 50.000 objektia. Valokuvia kokoelmista löytyy yli 150.000 kappaletta.

Raatimiehen kello. Kuva: HäKM.

Esineet ja valokuvat ovat yleensä kokoelmien säilytystiloissa ja pääsevät näkösälle vain näyttelyissä tai julkaisuissa. Museo juhlistaa 111-vuotista avoinna oloaan nostamalla esiin kiehtovia esineitä kokoelmien kätköistä.

Mikä voisi olla museon kiinnostavin esine? Ja miten esineet ovat päätyneet museon kokoelmiin? Tarkasta luetteloinnista huolimatta jotkin esineet jäävät täysin vaille menneisyyttä.

Joidenkin esineiden tarkoituskin jää epäselväksi. Toiset ovat olleet jo omistajalleen suuria aarteita, toiset saavat uuden arvon vuosisatojen jälkeen.

Kaupunkilaiset ovat toivoneet esille museon aarteita, joita ei ole juuri näyttelyissä näkynyt.

Museo111 tarjoaa iloa ja ajateltavaa katsojalleen. Nämä kaikki kokoelmien esineet ja valokuvat ovat meidän hämeenlinnalaisten yhteistä omaisuutta.

Museo111 -näyttelyyn ovat aarteitaan muotoilleet myös Seminaarin koulun esiopetuksen lapset.

Aarrearkku suorastaan pursuaa mitä ihmeellisempiä esineitä. Kaivokadun päiväkodin lapset ovat luoneet oman aarrekortistonsa jossa, aivan kuten oikeassakin Museo kokoelmassa, löytyy jokaisesta aarteesta kuva ja sen tarkat tiedot.

Näyttelyssä on myös lapsille oma alue, jossa he voivat leikin ja tehtävien kautta tutustua museon henkilökunnan työhön.
Näyttelyn avautumispäivänä tänään 31.3. Hämeenlinna-Seura ry järjestää museolla julkaisuiden myyntitapahtuman kello 15 alkaen.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.