Perjantai 24.05.2024
Nimipäivät: Tuukka, Touko

Tuuli:
 

Lupa pop-up -taidenäyttelylle Ystävyydenpuistoon

Hämeenlinnan Seudun Taideyhdistys sekä Hämeenlinnan Taiteilijaseura ry saivat luvan järjestää korona-ajan pop-up näyttelyn Ystävyydenpuistoon kahden viikon ajaksi, 15.-30.4.

Näyttelyn aikana teoksia lisätään ja poistetaan joka päivä. Näyttelyn aikana ei järjestetä yleisöä kokoavia kokoontumisia ja teokset sijoitetaan turvallisten etäisyyksien päähän toisistaan siten, että teokset on nähtävissä ohikulkiessa, oli lupahakemuksen perusteluissa kirjailtu.

Taiteilija kuvaa maailmaa oman näkemyksensä mukaan, ilman velvollisuutta tarkkaan todellisuuden kuvantamiseen. Kuvassa Linnanmäen silhuettitaiteilijan näkemys Elina Patailan tytär Aino Krohnista. Kuva ei liity uutiseen mitenkään.

Lupatarkastaja Jani Mantere hyväksyi hakemuksen kiirastorstaina sillä ehdolla, että teosten sijoittaminen ja kiinnittäminen ei saa aiheuttaa mihinkään rakenteisiin tai kasveihin vahinkoa tai haittaa. Myös luonnonvoimien mahdollinen puuttuminen tapahtumiin oli huomioitu päätöksen ehdoissa.

?Kaikissa kiinnityksissä on varauduttava voimakkaaseen tuuleen, joka ei saa aiheuttaa vaaraa puistossa liikkuviille ihmisille, rakenteille tai istutuksille.?

Ilouutinen hakijoille lieni, että alueen käytöstä ei peritä maksua, koska tapahtuma täyttää korvauksetta vuokrattavien eikaupallisten yleisötapahtumien määritelmän.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.