Maanantai 27.05.2024
Nimipäivät: Ritva

Tuuli:
 

LUKIJAÄÄNESTYS: Tasolounas Parolantie kiri Vuoden lounasravintolaksi

Hämeenlinnalaiset eivät ole unohtaneet lounasravintoloitaan kovinakaan aikoina. Verkossa toteutetun Reska.fi:n ravintolaäänestyksen 2021 kolmesta äänestyskategoriasta ylivoimaisesti suosituin oli Vuoden lounasravintolan osio, johon vastasi 264 äänestäjää. Äänimäärä hieman nousi edellisestä äänestyksestä mitä selittää kärkikymmenikköön uusina sijoittuneiden ravintoloiden äänestäjäkunta.

Äänestyksen perusteluosioiden mukaan myös lounasravintolat ovat vaikeana korona-aikana laittaneet parastaan. Voittoon kiri tammikuun vahvalla äänisaaliillaan Tasolounas Parolantie 48 äänellä. Tasolounas sai muun muassa arvion: monipuolista ruokaa, viimeisen päälle laadukasta. Kehuja saivat myös jälkiruoat ja kaikessa näkyvä pyrkimys hyvään palveluun.

Tunnustuksen vastaanottanut ravintoloitsija Jani Blad sanoo, että Tasolounaan Parolantien henkilökunta toimii Mape Paappasen johdolla varsin itsenäisesti.

Tasolounas nousi siis kerralla viime vuosien kestomenestyjien edelle, kun toiseksi lounasravintoloiden kategoriassa sijoittui Kellariravintola Hällä 32 äänellä ja kolmanneksi viime vuoden voittaja Myllytupa 29 äänellä. Hällää kehuttiin muun muassa maukkaista ruoista ja kaupungin parhaista pizzoista, Myllytuvan kerrottiin tarjoavan aina takuuvarmasti maistuvat eväät.

Seuraavat sijat menivät kaupunkikeskustassa tai sen tuntumassa toimiville ravintoloille. Café Hoffi keräsi 24 ääntä ja oli neljäs. Lukijaperusteluissa Hoffin kehuttiin muun muassa tarjoavan kevyttä ja hyvää ruokaa parhaassa seurassa. Seuraavaksi sijoittui Popino 22 äänellä, Popinon arvostetaan muun muassa tarjoavan fressiä ruokaa pöytiin tarjoiltuna.

Kerhoravintola Seiska keräsi 19 ääntä, perusteluina muun muassa äänestyksen keskeisin seikka, hyvä lounasruoka. Ravintola Uoma 17 äänellään on erään äänestäjän mielestä ylivoimainen.

Tasolounaan ravintoloitsija Jani Blad sanoo äänestysvoiton kuulostavan mukavalta raskaan ja raastavan vuoden jälkeen. Blad itse toimii Tasolounaan Vanajantien toimipaikassa ja siirtää kunnian voitosta Parolantien henkilökunnalle.

– Ensimmäinen positiivinen uutinen pitkään aikaan. Haluan kiittää Paappasen Mapea joukkoineen. Pidämme päivittäin yhteyttä mutta he hoitavat toiminnan itse. Huikea porukka jolla on intoa ja intohimoa työhön mikä näkyy lautasella, Blad sanoo.

Parolantien toimipaikka on ollut Tasolounaan hoidettavana kuutisen vuotta.

– Vanajantien toimipaikassamme painottuu enemmän catering-puoli, Parolantiellä taas käy enemmän lounastajia. Olemme halunneet painottaa siellä alusta asti itse tehtyä ruokaa. Emme käytä valmisjuttuja vaan teemme kaiken itse, sanailee Jani Blad.

Korona-ajan rajoitukset painavat nytkin myös Tasolounasta jonka kymmenestä työntekijästä neljä on parhaillaan lomautettuina.

– Korona-aika on tuonut lunta tupaan, vaikka kuivin jaloin on selvitty. Ymmärrän päätöksentekijöitä joiden täytyy kantaa tilanteesta vastuu mutta kaipaan myös suoraselkäisyyttä eli turhien spekulointien jättämistä pois. Ne ovat aina murhaavia uutisia meidän alalle.

Hämeenlinnan paras lounasravintola 2021

1) Tasolounas Parolantie 48. Monipuolista ruokaa, viimeisen päälle laadukasta.

2) Hällä 32. Maukkaat ruoat ja kaupungin parhaat pizzat.

3) Myllytupa 29. Aina takuuvarmasti maistuvat eväät.

4) Café Hoffi 24. Kevyttä ja hyvää ruokaa parhaassa seurassa.

5) Popino 22. Fressiä ruokaa pöytiin tarjoiltuna.

6) Seiska 19. Hyvä lounasruoka.

7) Uoma 17. Ylivoimainen.

8) Neste Idänpää 15. Täyttävät sapuskat.

9) Maja 13. Maukkaat sekä kattavat, täyttävät ruoat.

10) Kyökki Visamäki 12. Vakiolounastajalle sopivan vaihtelevat listat, siisti ympäristö.

11) Amarillo 8. Löytänyt linjansa, hyvä sijainti.

11) Fifth Avenue 8. Hyvää jenkkiruokaa nopeasti.

13) Hätilän Kokki 6. Rehellinen kotiruoka paikka.

14) Cantina Pannuhuone 5. Mainio hinta-laatusuhde lounasruoissa, aidosti maistuvat ruoat.

15) Café Kukko 1.

15) Hemma 1.

15) Iso Huvila 1.

15) Kotipizza Kauriala 1.

15) Lounasmesta 1.

15) Lounasravintola Aurora 1.

Muiden äänestyskategorioiden tulokset julkaistaan myöhemmin tammikuussa.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.