Maanantai 25.09.2023
Nimipäivät: Kullervo

Tuuli:
 

Lauantaina avataan Palanderin talon joulu

Kuva: Terho Aalto.

Palanderin talon joulu avataan lauantaina joulukuun 1. päivänä. Joulunäyttelyssä tutustutaan 1800- ja 1900-luvun taitteen joulutunnelmaan hämeenlinnalaisessa porvariskodissa.

Joulu oli ehdottomasti vuoden tärkein juhla, jonka valmistelut aloitettiin useita viikkoja etukäteen. Paljon työtä vaativat monet ruoat, mutta myös itse tehtyihin koristeisiin ja lahjoihin kului aikaa. Talouden pyörittäminen ja palvelusväen ohjeistaminen olivat talon rouvan vastuulla. Isännän huoneeseen oli kätevä piilottaa joululahjat, koska lapsilla ei ollut sinne ilman lupaa asiaa. Etikettiin kuuluivat jouluna kohteliaat tervehdyskäynnit ystävien luona ja tietenkin joulukorttien lähettäminen sukulaisille ja tuttaville.

Jo yli 20 vuotta järjestetty Palanderin talon joulu on tehnyt kävijäennätyksiä parina viime vuotena. Näyttelyn runko on pääpiirteittäin pysynyt muuttumattomana, mutta tänäkin jouluna esille tulee uutta esineistöä. Nähtävillä on hienoja kattauksia, jouluruokia, koristeita, vanhoja joulukortteja ja perinteinen joulukuusi.

Joulunäyttely on avoinna 6.1.2019 saakka maanantaista sunnuntaihin kello 12?16, vierailut toteutuvat puolen tunnin välein aloittavilla kierroksilla. Näyttelynlisäksi opastuksilla kuullaan joulun ajan tavoista ja uskomuksista.

Joulukuun puolivälissä 15.12. vietetään Jouluspesiaalia, jolloin näyttelyssä on draamallinen kierros, askartelupaja ja työnäytöksiä.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.