Maanantai 24.06.2024
Nimipäivät: Johannes, Juhani, Jussi, Jani, Janne

Tuuli:
 

Lauantain kantaesitys draamaa

Kaninkolon ensi-ilta ja Suomen kantaesitys on 3.10. Hämeenlinnan teatterissa.

Kaninkolon ensi-ilta ja Suomen kantaesitys on 3.10. Hämeenlinnan teatterissa.

Teatterinjohtaja Kirsi-Kaisa Sinisalo sanoo, että Kaninkolo on näytelmä, josta ei etukäteen kannata paljon puhua. Kaikki paljastuu vasta lauantaina näytelmän kantaesityksessä Hämeenlinnan teatterissa.

Se, kuinka Kaninkolo tuli Hämeenlinnaan on suomentajan, sovittajan ja näytelmän ohjaajan Juha Rosman ansiota. Mies tutustui näytelmään elokuvalehteä selatessaan, näki elokuvan, ihastui ja esitteli sen teatterille. Ja niin ihastui myös Sinisalo. Kaninkolo piti saada Hämeenlinnaan.

? Teatterissa näytelmän ansiot tulevat parhaiten esille, lupaa Sinisalo Kaninkolosta, joka David Lindsay-Abairen kirjoittamana on palkittu vuonna 2007 Yhdysvalloissa Pulitzer-palkinnolla vuoden parhaana draamana.

Näytelmän päähenkilöt ovat Becca ja Howie, joilla on kaikkea, mitä onnellinen perhe voi toivoa. Tapahtuu kuitenkin järkyttävä onnettomuus, joka suistaa elämän raiteiltaan ja jättää heidät etsimään paitsi lohtua myös toisiaan.

Avioparia näyttelevät Lotta Huitti ja Turkka Mastomäki. Lisäksi lavalla nähdään Maiju-Riina Huttunen, Katariina Kuisma-Syrjä ja Antti Tiensuu.

Katariina Kuisma-Syrjä on näytelmässä kahden tyttären äiti. Hän pitää Kainonkolon tekstistä ja nauttii siitä, että se on kirjoitettu rytmiseksi ja että näyttelijän työ on pääosassa.

? Teksti sujuu varsinkin kun kanssanäyttelijöinä on niin taitavaa porukkaa, iloitsee Kuisma-Syrjä.

Draaman keskiössä on nuoren avioparin ja heidän läheistensä matka varjoista valoon, eteenpäin elämässä.

? Siinä on toki myös jonkin verran koomisuutta, raottaa näyttelijä.

Hämeenlinnassa jo 23 vuotta näytellyt Katariina Kuisma-Syrjä on syksyn aikana mukana myös musikaalissa Kalle Aaltonen (tanssityttö) ja näytelmässä Sibeliuksen kohtalonvuodet (Aino).

Kaninkolo, ensi-ilta ja Suomen kantaesitys  3.10. klo 18 Hämeenlinnan teatterin päänäyttämö.

Anneli Heräjärvi

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.