Perjantai 14.06.2024
Nimipäivät: Kielo, Pihla

Tuuli:
 

Lasten lauantaita vietetään Hämeenlinnan taidemuseossa musiikkituokioiden merkeissä

Näyttelyyn kuuluu vauvaturvallinen, lattialle levittäytyvä veistosto, jonka päällä voi ryömiä ja kontata, katsoa videota tai pötkötellä ja kääntyillä. Kuva: Kirsi Jaakkola, Lastenkulttuurikeskus Kruunupää.

Hämeenlinnan taidemuseossa vietetään Lasten lauantaita syyskuun 23. päivänä kello 11.30 ja kello 14 alkavissa musiikkituokioissa leikkien ja laulaen. Tuokiot toteutetaan näyttelyssä Ryömi, konti – Viesti vauvuudesta joka on esillä punatiilisessä Lohrmann-rakennuksessa jonka osoite on Viipurintie 2, Hämeenlinna.

Puoli tuntia kestävä musikaalinen ja draamallinen hyvän mielen taidetuokio soveltuu taidemuseon käsityksen mukaan parhaiten alle kouluikäisille lapsille. Perheen pienimmät voivat osallistua menoon aikuisen sylissä tunnelmasta nauttien. Tuokiot toteuttavat museon työntekijät Niina Perttula sekä Juulia Kawka. Lasten lauantai -tapahtumien yhteydessä lasten kanssa saapuvat aikuiset pääsevät tutustumaan Hämeenlinnan taidemuseoon ilmaiseksi.

Hämeenlinnan taidemuseossa on esillä 22.10.2023 saakka näyttely Ryömi, konti – Viesti vauvuudesta, joka on kontattava tilateos sekä erityisesti vauvoille ja vauvaperheille suunnattu elämystilallinen kokonaisuus jonka ovat suunnitelleet ja toteuttaneet Porissa sijaitsevan Lastenkulttuurikeskus Kruunupään taiteilijat, joilla on pitkä kokemus taidetyöstä vauvojen kanssa.

Näyttely sopii kaikenikäisille. Lohrmann-rakennuksen alakerrasta löytyy myös vauvalounge, jossa voi viettää aikaa lasten kanssa sekä lämmittää vauvanruokaa ja nauttia eväitä taiteeseen tutustumisen ohessa.

Lasten lauantait ovat Hämeenlinnan kulttuurilaitosten järjestämiä maksuttomia lastentapahtumia ja lukuvuoden jokaisena viikonloppuna Hämeenlinnassa on tarjolla lastenkulttuuria.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.