Tiistai 25.06.2024
Nimipäivät: Uuno

Tuuli:
 

Lassy ja Mäkynen avaavat Suisto Jazzin 2020

Timo Lassy ja Teppo Mäkynen ovat valmiina kietomaan Suiston yleisön tiukkaan grooveensa helmikuun alussa. Kuva: Mathias Foster.

Lauantain alkuiltojen jazzkonserttisarjan kolmas vuosi jatkaa tutulla ja pidetyllä kaavalla tarjoten vahvaa kotimaista jazzia ja huippumuusikoita tunnelmallisella klubilla. Suistolla musiikki on konkreettisesti illan keskiössä lähes kosketusetäisyydellä. Illat etenevät luonnollisesti musiikin ehdoilla.

Edellisten sarjojen konserttien tunnelma on ollut lähes poikkeuksetta todella keskittynyt ja antoisa niin yleisölle kuin soittajillekin.

Vuoden ensimmäinen konsertti aloittaa homman täysillä kun tämän hetken ehdottomasti kuumin ja arvostetuin duo nousee lavalle. Saksofonisti Timo Lassyn ja rumpali Teppo Mäkysen pitkä ja onnistunut yhteistyö kiteytyy hienosti duon vapaassa, mutta napakassa ilmaisussa unohtamatta tiukkaa groovea.

Kotimaista uutta sukupolvea edustavat tyylikkäät Alder Ego ja Bowman Trio vievät hienosti omaa suomijazziaan maailmalle kuulostaen rohkeasti vain ja ainoastaan itseltään. Omat sävellykset ja tiukka soitto tuntuu ja kuuluu.

Pitkän linjan mestareista koostuvan Black Motorin sointi on polttavan kuumaa ja ihanan pehmeää kuin löylyt hämäläisessä savusaunassa. Rohkean hitaat balladit ja voimallisemmat päästelyt tarjotaan poikkeuksellisesti samassa paketissa.

Eräistä eniten kansainvälisistä tekijöistämme koostuva Iro Haarla trio vie Suiston varmasti rauhalliselle ja kauniille matkalle. Pitkä yhteistyö basisti Ulf Krokforsin ja rumpali Markku Ounaskarin kanssa kuuluu erityisen hyvin asettuneena soittona mahdollistaen minkä tahansa suunnan klassisesta moderniin jazziin.

Superposition on villi sekoitus improvisaatiota ja perinnettä. Kahden fonin yhdestelmä tarjoaa mahtavaa naisenergiaa, kun Linda Fredriksson ja Adele Sauros päästelevät menemään yhdessä ja erikseen rumpali Olavi Louhivuoren ja basisti Mikael Saastamoisen kanssa. Lennokas kokonaisuus tuskin jättää ketään rannalle.

Sarjan päättää marraskuussa riehakas Suisto Jazz Carneval.

Suisto Jazz 2020 ohjelma

  • La 1.2. Timo Lassy & Teppo Mäkynen
  • La 28.3 Alder Ego
  • La 25.4. Iro Haarla Trio
  • La 23.5. Black Motor
  • La 19.9. Bowman Trio
  • La 3.10. Superposition
  • La 21.11. Suisto Jazz Carneval

Konsertit alkavat kello 19.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.