Torstai 22.02.2024
Nimipäivät: Tuulikki, Tuuli, Tuulia, Hilda

Tuuli:
 

Lapsiystävällisen Hämeenlinnan ohjausryhmää ollaan täydentämässä

Hämeenlinnan kaupunginhallitus on ensi maanantaina täydentämässä Lapsiystävällinen Hämeenlinna -ohjelmatyön ohjausryhmää. Ryhmään nimettäisiin kaupunginjohtaja Timo Kenakkalan esityksen mukaan Hämeenlinnan kaupunkirakennelautakunnan, sivistys- ja hyvinvointilautakunnan sekä sosiaali- ja terveyslautakunnan puheenjohtajat ja yksi edustaja jokaisesta valtuustoryhmästä.

Edelleen ryhmään kutsuttaisiin Linnan Kehityksen toimitusjohtaja Kari Saarinen sekä Lapsiystävällinen kunta -koordinaatioryhmän yhteistyökumppaneiden edustajat, Mannerheimin Lastensuojeluliiton Hämeen piirin toiminnanjohtaja Sari Nikula, Hämeenlinnan seudun 4H-yhdistyksen toiminnanjohtaja Pirjo Seulamo ja Lasten liikunnan tuen toiminnanjohtaja Juha Liedes.

Kaupunginhallitus tällä viikolla päätti käynnistää Lapsiystävällinen Hämeenlinna -ohjelmatyön joka keskittyy ilmiölähtöisesti lapsiperhepalveluiden kehittämiseen hyödyntäen Hämeenlinnassa jo tehtyä työtä.

Kaupunginhallitus päätti, että viranhaltijaedustajat ovat sosiaali- ja terveysjohtaja Jukka Lindberg, kaupunkirakennejohtaja Tarja Majuri, sivistys- ja hyvinvointijohtaja Päivi Raukko ja strategiajohtaja Markku Rimpelä.

Ohjelmatyö nojaa YK:n lapsen oikeuksien sopimukseen ja osaltaan siihen työhön, mitä kaupungissa on tehty ja tehdään Unicefin Lapsiystävällinen kunta -kokonaisuuden alla. Hämeenlinna on Suomen ensimmäinen Unicefin lapsiystävällinen kunta -statuksen saanut kunta.

Ohjelmatyö sivuaa myös Suomeen tällä hetkellä valmisteltavaa kansallista lapsistrategiaa. Lapsistrategian tavoitteena on lapsen oikeuksia kunnioittava yhteiskunta. Strategiatyön valmistelun pohjana on YK:n lapsen oikeuksien sopimus. Hallitusohjelman mukaan tarkoituksena on luoda hallituskaudet ylittävä ja eri hallinnonalat yhdistävä lapsi- ja perhemyönteisen Suomen visio.

Juha Reinikainen

Jalkapallon Elenia Peliliiga tarjosi lapsille mieleenpainuvia tapahtumia kesällä 2018. Kuva: Päivi Toivonen.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.