Lauantai 02.12.2023
Nimipäivät: Anelma, Unelma

Tuuli:
 

Lapsen oikeuksien viikko näkyy Hämeenlinnassa

Hämeenlinnassa on tarjolla runsain mitoin ohjelmaa ensi viikolla, jolloin vietetään Lasten oikeuksien viikkoa.

Hämeen lastenliitto järjestää alakoululaisille kirjoitus- ja piirustuskilpailun, jossa tuomarina on kirjailija Hanna van der Steen.

Teoksista kootaan näyttely pääkirjastolle joulukuun alussa. Pienemmille lapsille Hämeen Setlementti järjestää piirustuskilpailun varhaiskasvatuksen yksiköissä ja teoksista koottu Hyvä elämä -näyttely avataan Kumppanuustalolla lapsen oikeuksien päivänä lauantaina 20.11.

Taidetta on tarjolla myös Hämeenlinnan taidemuseossa Elämän äärellä – näyttelyssä, jonka teosvalinnat ja teema ovat nuorten käsialaa. Näyttelyssä vieraillessa lapset ja nuoret voivat jättää terveisiä kaupungin päättäjille Vaikuttaja-Boxin kautta.

Kirjasto ja Kino Tavast tarjoavat elokuvanäytöksiä useampana päivänä. Elokuvia voi tilata myös kouluihin esitettäväksi.

Kirjastolla on esillä myös kirjanäyttely, josta voi lainata viikon teemoihin sopivia kauno- ja tietokirjoja ja näitä ja muita kirjoja voi lueskella vaikka yhdessä lukukoira Huugon kanssa.

Mirkka & Luis musisoi Hämeenlinnan torin ohjelmalavalla viime vuonna lapsen oikeuksien viikon päätapahtumassa. Kuva: Reska.fi / Juha Reinikainen.

Torin ympärillä tapahtuu perjantaina. Aamupäivän torikonsertissa lapset pääsevät jammailemaan lastenmusiikkiorkesteri Päistikan tahtiin.

Sibeliuksen syntymäkodissa tutustutaan nuoren Jannen luontosuhteeseen satuopastuksen kautta ja Onni-karhun kirkkoseikkailulla Hämeenlinnan kirkossa kurkitaan paikkoihin, joihin ei ihan tavallisena päivänä pääseekään.

Pitäjiin toimintaa tuovat Iloa Iittalassa ja Piristystä Pimeyteen -tapahtuma Tuuloksessa. Tapahtumissa pääsee vaikka sirkustemppuilemaan, moikkaamaan eläinystäviä tai ottamaan osaa tietovisaan.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.