Perjantai 14.06.2024
Nimipäivät: Kielo, Pihla

Tuuli:
 

KYSELY: Kuntalaiset haluavat tuottavuutta eivätkä veronkorotuksia

Hämeenlinnan kaupungin budjetin alijäämä pitää kattaa kaupungin toimintaa tehostamalla. Tätä mieltä on 70,9 prosenttia Hämeenlinnan kokoomuksen kyselyyn vastanneista henkilöistä. Alijäämän kattamiseen kunnallisveroa korottamalla vastaajat suhtautuvat nihkeästi. Neljännes vastaajista on kuitenkin valmis korottamaan kunnallisveroa.

Vastaajista 74,6 prosenttia on sitä mieltä, että Hämeenlinnan kaupungin pitää hyödyntää nykyistä enemmän paikallisten yritysten ja yhteisöjen osaamista kunnallisten palvelujen tuottamisessa. Hämeenlinnan kaupungin palvelutarjonnan sijoittamista kiertäviin yksiköihin kannattaa 62,6 prosenttia vastaajista.

Kokoomuksen Hämeenlinnan kunnallisjärjestö toteutti Tulevaisuuden Hämeenlinna -kyselyn viikonvaihteessa Hämeenlinnassa järjestetyillä Elomessuilla. Kyselyyn vastasi 116 henkilöä. Kunnallisjärjestö on aiemminkin kysellyt Elomessuilla mielipiteitä ajankohtaisista kuntapoliittisista asioista.

? Hämeenlinnalaiset taitavat olla edistysmielisempiä ja valmiimpia uudistuksiin ja uusiin toimintatapoihin kuin päättäjät, kunnallisjärjestön puheenjohtaja Keijo Suomalainen kommentoi tuoreen kyselyn antia.

Suomalaisen mukaan kokoomus tulee jatkamaan mielipidetiedusteluja syksyn aikana. Seuraavaksi kyselyyn voi vastata kauppakeskus Tuulosen piha-alueella elokuun viimeisenä lauantaina järjestettävillä Syysmessuilla ja -markkinoilla. (Reska.fi)

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.