Perjantai 24.05.2024
Nimipäivät: Tuukka, Touko

Tuuli:
 

KYSELY: Ajetaanko keskustassa ja Hämeensaaressa pian kolmeakymppiä?

Keskustan ja Hämeensaaren alueille Hämeenlinnassa suunnitellaan 30 km/h nopeusrajoitusta nykyisen 40 km/h sijaan. Virkamiesvalmistelussa tavoitteena on, että suunnitelmia lähdetään toteuttamaan vaiheittain vuonna 2021. Periaatepäätöksen asiasta tekee kaupunkirakennelautakunta.

Ruutukaava-alueen nopeusrajoituksen muutoksesta voi kertoa mielipiteensä sähköisessä kyselyssä.

Keskustan ruutukaava-alueen liikenteellinen tavoite on siirtää tarpeeton keskustan läpiajava liikenne suurimmalle pääkadulle eli Paasikiventielle, jolla on hyvä välityskyky, kääntymiskaistoja, jalankulku- ja pyöräteitä, liikennevalo-ohjattuja risteyksiä ja alikulkuja.

Paasikiventiellä voidaan siten säilyttää kadun toiminnallisen luokituksen mukainen nykyinen taajamarajoitus 50 km/h. Paras vaikutus 30 km/h nopeusrajoituksesta saadaan, kun katurakenteet tai -ympäristö tukevat rajoitusta. Lukiokadulla näin ei ole, joten sillä on tarkoituksenmukaista säilyttää nykyinen 40 km/h nopeusrajoitus.

Hämeenlinnan kaupunkirakenne-toimiala perustelee ehdotusta sillä, että keskustan 30 km/h nopeusrajoitus tukee nykyistä ruutukaava-alueen katuverkkoa.

? Harvalla kadulla voi ajaa pysähtymättä tai hidastamatta esimerkiksi kivikaduilla tai suojateiden ja tasa-arvoisten risteysten kohdalla. Tieliikennelain mukaisestikin “suojatietä lähestyvän ajoneuvon kuljettajan on ajettava sellaisella nopeudella, että hän voi tarvittaessa pysäyttää ennen suojatietä?.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.